Συνταγή: Σπανακόπιτα χωρίς ζύμη

Μια πανεύκολη εκδοχή της σπανακόπιτας με λίγα υλικά από τον cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδη.

θα χρειαστείτε:

400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
Μυρωδικά της προτίμησής σας (θυμάρι, βασιλικό)

Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Ψιλοκόβετε το σπανάκι και το σωτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβετε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά. Τα μεταφέρετε σε ταψάκι σιλικόνης ή σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε την τάρτα και την ψήνετε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ