04-06-2017
Συνταγή: Σπιτική μαγιονέζα
Εάν θέλετε να έχετε μία σπιτική μαγιονέζα, φρέσκια και νόστιμη, δείτε τη συνταγή που προτείνη η Αργυρώ.
Υλικά
2 κρόκοι αυγών
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
300 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
1 Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
2 Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Γίνονται 400 γραμ. μαγιονέζα.