17-10-2017
Συνταγή: Τάρτα με μπρόκολο και κουνουπίδι από τον Γαβριήλ Νικολαίδη
Μια uber νόστιμη τάρτα συνδυάζει τα δύο αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα με ένα μείγμα από ελληνικά τυριά που το ένα συμπληρώνουν το άλλο, συνταγή του food blogger Γαβριήλ Νικολαίδη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 δόση φύλλο τάρτας
100 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ γιαούρτι
100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
100 γρ κεφαλογραβιέρα
150 γρ μικρές φουντίτσες μρόκολο
100 γρ μικρές φουντίτσες κουνουπίδι
3 σταγόνες ταμπάσκο
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπουμε εδώ για χειροποίητη ζύμη τάρτας (Pâte Brisée).
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 2 λεπτά.
Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.