Συνταγή: Τάρτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό

Το απόλυτο μεσογειακό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Θα χρειαστείτε:

Ζύμη μπριζέ (του εμπορίου αν δεν μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας)
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο
1/2 κιλό μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
3-4 σταγόνες ταμπάσκο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώστε τη ζύμη σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι.

Ξεφλουδίστε το 1/2 κιλό ντομάτες και ψιλοκόψτε τες.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις κομμένες ντομάτες και σωτάρετέ τες μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της. Προσθέτετε το θυμάρι, πάστα ντομάτας, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τοποθετείτε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη. Από πάνω απλώνετε τη σάλτσα που μόλις φτιάξατε και από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε χοντρές φετούλες. Πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.

Ψήνετε για 30 λεπτά και πριν σερβίρετε ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ