09-07-2016
Συνταγή: Φιλέτο ψαριού με πορτοκάλι
Μία θαυμάσια συνταγή γκουρμέ για απαιτητικούς ουρανίσκους!
Θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα από τσιπούρα ή συναγρίδα ή λαυράκι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
το περιεχόμενο του πορτοκαλιού σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
λίγο σαφράν
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πορτοκάλι σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε πάνω στα πορτοκάλια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Όταν ψηθούν παίρνουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε μια σάλτσα με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σαφράν, το κρασί και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.
Το μυστικό
Άπαχο ή λιπαρό ψάρι; Λευκά ή άπαχα ψάρια είναι ο μπακαλιάρος, γαλέος, γλώσσα. Τα λιπαρά ψάρια είναι ο σολωμός, η πέστροφα, το σκουμπρί,ο τόνος κ.λπ., Το λίπος είναι διασπαρμένο σ’ όλο το κρέας και το χρώμα τους είναι σκούρο. Είναι πλούσια σε θερμίδες και περιέχουν βιταμίνες A και D.