Συνταγή: Ψητές πατάτες φούρνου με σπιτική μουστάρδα και ρόκα

Ίσως ένα από τα πιο βολικά και νόστιμα χορτοφαγικά γεύματα, με τις πατάτες στον πρωταγωνιστικό ρόλο –ποιος δεν λατρεύει τις πατάτες άλλωστε; Η κλινική διατολόγος διατροφολόγος και food blogger notanordinarymum.gr Δέσποινα Μαρσέλου μας δίνει τη συνταγή για πεντανόστιμη μουστάρδα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.

Ένα γρήγορο και απλό πιάτο, χωρίς γλουτένη, που μπορείτε να συνοδέψετε με μια ωραία φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα εποχής ή με ψητά μανιτάρια για έξτρα πρωτεΐνη που θα σας χαρίσει δύναμη και ενέργεια.

Υλικά για 2 άτομα για ψητές πατάτες φούρνου με σπιτική μουστάρδα και ρόκα

5 πατάτες βιολογικής καλλιέργειας

Σπιτική μουστάρδα

Φύλλα ρόκας

Αλάτι/πιπέρι (προαιρετικά)

Για τη μουστάρδα

75 γρ σιναπόσπορος

½ κ.γ. τριμμένη κανέλα

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

100 ml λευκό ξύδι

30 ml μέλι

Οδηγίες

Κόβετε τις πατάτες σας σε ροδέλες (αφού τις πλύνετε σωστά) και τις αλείφετε καλά με τη σπιτική μουστάρδα που θα έχετε φτιάξει, ώστε να πάει παντού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Απλώνετε τις πατάτες σε λαδόκολλα και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, δίνοντάς τους το χώρο τους.

Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μην ανοίγετε συνεχώς την πόρτα του φούρνου για να τις ελέγξετε. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, μόλις πάρουν χρώμα.

Μόλις ψηθούν, προσθέτετε τα φύλλα ρόκας και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

Για τη μουστάρδα

Βάζουμε το σιναπόσπορο με την κανέλα και το τζίντζερ σε ένα μπολάκι και τα σκεπάζουμε με το ξύδι.

Τα αφήνουμε το βράδυ για να μαλακώσουν.

Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Η μουστάρδα μας είναι έτοιμη.

Το μυστικό

Μπορείτε, αν θέλετε, να τρυπήσετε τις πατάτες σας καλά με ένα πιρούνι πριν τις ψήσετε ή να τις χαράξετε, για να ψηθούν πιο σωστά και να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ