Συνταγή: Bisque γαρίδας από την Αργυρώ

Η Bisque είναι μια απαλή, κρεμώδης, εποχιακή σούπα με γαλλική προέλευση, η οποία συνήθως βασίζεται σε στραγγισμένο ζωμό (Coulis) από οστρακόδερμα. Επίσης, οι κρεμώδεις σούπες που παρασκευάζονται από ψητά και αλεσμένα φρούτα και φρούτα και λαχανικά καλούνται ορισμένες φορές κι αυτές μπισκ. Δείτε αυτή την εύκολη συνταγή για Bisque γαρίδας από την Αργυρώ.

Υλικά Συνταγής

τα κεφάλια από 500 γρ. γαρίδες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κολοκύθι
1/2 σελινόριζα
1 φινόκιο
1 κρεμμύδι
2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
1 συσκευασία κριθαράκι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κεφάλια γαρίδας. Τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ καλά ανακατεύοντας για 7-8′.

Χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε με τα κεφάλια γαρίδας για 5-6′ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′-2′.

Σβήνουμε με το κρασί. Ντεγκλασάρουμε ανακατεύοντας τα υλικά. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό τα κλωνάρια μαϊντανό και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρολα για 30′.

Σουρώνουμε την bisque σε ψιλή σίτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ