Συνταγή: Cheesecake για τον Άγιο Βαλεντίνο

Εύκολο και νόστιμο cheesecake για ένα σούπερ επιδόρπιο για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Θα χρειαστείτε:
1 1/2-2 πακέτα μπισκότα Digestive τριμμένα στο multi
200 γρ. τυρί κρέμα
1 φακελάκι σαντιγί
φρέσκο γάλα
1 ζελέ ανανά, χωρίς ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 βάζο μαρμελάδα βατόμουρο, φρούτα του δάσους ή φράουλα
1/2 σφηνάκι μαύρο ρούμι

Οδηγίες

Ανακατεύετε τη μαργαρίνη με τα τριμμένα μπισκότα καλά μέσα στο πυρέξ. Τα πατάτε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μία βάση συμπαγή, σαν λεπτό παντεσπάνι.

Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Χτυπάτε τη σαντιγί, ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε λίγο ακόμα.

Φτιάχνετε το ζελέ όπως συστήνει η συσκευασία του και το προσθέτετε κι αυτό στην κρέμα. Χτυπάτε ένα λεπτό ακόμα.

Ρίχνετε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και την στρώνετε. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να σφίξει για 2-3 ώρες.

Τέλος, όταν πήξει η κρέμα χτυπάτε την μαρμελάδα στο multi με το ρούμι για να γίνει πιο υγρή η μορφή της, την απλώνετε πάνω στο γλυκό και είναι έτοιμο. Για να το σερβίρετε μπορείτε να το κόψετε με κουπατ σε σχήμα καρδιάς, ή εάν έχετε φόρμα σε σχήμα καρδιάς ακόμη καλύτερα. Ή να κρατήσετε λίγη σαντιγί  και με τον κορνέ να σχηματίσετε μικρές καρδούλες στην επιφάνεια του γλυκού.

Το μυστικό

Εάν δεν θέλετε μπορείτε να μην ψήσετε τη βάση. Απλά ψήνοντάς τη μοσχοβολάει και είναι πιο τραγανή. Τα υλικά που αναφέρονται είναι για ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους περίπου 20×40 εκατοστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ