Συνταγή: Mανιτάρια με Grand Marnier

Μία υπέροχη και νόστιμη συνταγή με μανιτάρια για να συνοδέψει λευκά και κόκκινα κρέατα.

Θα χρειαστείτε

1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό  φρέσκα μανιτάρια ασπρομανίταρα μικρά
6 κ.σ. grand marnier
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1/2  φλ. σχοινόπρασσο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία νωπή πετσέτα και κόβουμε τα μεγάλα στην μέση ενώ τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το Grand Marnier και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ, το ξύσμα, το δενδρολίβανο, την ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σχοινόπρασσο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ