Συνταγή: Muffin πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγό και… μίξερ!

Tα πιο γευστικά και αρωματικά κεκάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου: muffin πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγό και… μίξερ!

Υλικά για 12 muffins
– 100 γρ ελαιόλαδο
– 100 γρ τριμένα αμύγδαλα (λευκά)
– 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
– 250 γρ αλεύρι (Ζέας)
– 30 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
– μια πρέζα αλάτι (θαλασσινό)
– μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού (5-6 πορτοκάλια προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
– 12 γρ baking powder
– 1/2 κ.γ βανίλια (φυσική) ή 2-3 βανιλίνες

Για το σιρόπι
– 70 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 20 γρ νερό
– φλούδες πορτοκαλιού (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC, πάνω και κάτω αντίσταση.

2. Αν χρησιμοποίησουμε αμύγδαλα με φλούδα, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε λίγο νερό στο βραστήρα και όταν βράσει το τοποθετούμε στα αμύγδαλα. Αφήνουμε για λίγο και μετά πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει η φλούδα.

3. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

4. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη γλυκαντική ουσία/ ξύσμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

5. Βάζουμε καραμελόχαρτα σε θήκη για muffins. Με 2 κουτάλια της σούπας τοποθετούμε το περιεχόμενο από 1.5 κουτάλι.

6. Ψήνουμε σε πάνω κάτω αντίσταση στους 190 για 28 λεπτά.

7. Όσο ψήνονται τα Muffin ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπρικάκι και ζεσταίνουμε – όχι βράσιμο, μέχρι να ενωθούν. Όταν είναι έτοιμα τα Muffin, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα.

Δοκιμάστε το και εσείς με τα παιδιά σας και να είστε σίγουροι, ότι θα τα ενθουσιάσει και η διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ