Συνταγή: Pancakes με μέλι και καρύδια για δυναμωτικό πρωινό

Τα pancakes με καρύδια και μέλι, είναι ένα κλασσικό βρετανικό έδεσμα και μας το τα προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος. Ο χυλός τους είναι πολύ ρευστός και σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα στον πάτο του τηγανιού. Επίσης, είναι παρόμοια με τις γαλλικές κρέπες και τα ιταλικά Crespelle.

 

Θα χρειαστείτε

300γρ σκληρό αλεύρι

1κ.τ.σ ξηρή μαγιά

½ κ.τ.γ σόδα

1κ.τ.γ αλάτι

1κ.τ.γ. ζάχαρη

400ml χλιαρό γάλα

ελαιόλαδο για το τηγάνι

βούτυρο

5 κ.τ.σ μέλι

καρύδια

Οδηγίες

Σε ενα μπόλ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα,το οποίο έχετε ανακατέψει με 100ml χλιαρό νερό. Αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε μπολ. Σχηματίζετε μια λακούβα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς. Χτυπάτε το μείγμα απο το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε σταγόνες νερού αν χρειάζεται. Σκεπάστε με υγρή πετσέτα και αφήστε για 45 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.
Σε ενα τηγάνι αλείφετε με λίγο λάδι και με μια κουτάλα ή κουτάλι σούπας (αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε) ρίχνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν φυσαλίδες και τις γυρίζετε και απο την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Σερβίρετε τις τηγανίτες με ενα καλό βούτυρο, μέλι και καρύδια.

Το μυστικό

Μπορούν να καταναλωθούν ως γλυκό με παραδοσιακό σιρόπι από χυμού λεμονιού και ζάχαρη ή τυλιγμένο και γεμιστό με αλμυρή γέμιση όπου τρώγεται ως κύριο πιάτο. Δοκιμάστε να τις συνδυάσετε και με ένα καλό βούτυρο και μέλι, και κάντε τις ακαταμάχητες! Ένα πρωινό πλούσιο για μεγάλους και παιδιά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ