3 διαφορετικές συνταγές πέστο

To πέστο φτιάχνεται συνήθως με βασιλικό αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μυρωδικά όπως μέντα, κόλιαντρο, μαϊντανό, φασκόμηλο ή ακόμη και ρόκα. Εμείς σας προτείνουμε διαφορετικές συνταγές για πέστο για να επιλέξετε ανάλογα με την όρεξή σας!

1 Πέστο Βασιλικού

Υλικά

Για 200 ml πέστο

  • 30 g παρμεζάνα
  • 30 g πεκορίνο ρομάνο
  • 60 g φρέσκος βασιλικός
  • 40 g καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Τρίψτε τα τυριά χρησιμοποιώντας τον κάδο για ψιλό κόψιμο που έχετε προσαρμόσει στον περιστρεφόμενο κόφτη λαχανικών, στην 4η ταχύτητα του μίξερ. Βάλτε τον βασιλικό, το κουκουνάρι και το σκόρδο στο μπλέντερ, και πολτοποιήστε.
  • Μην το παρακάνετε, το πέστο πρέπει να διατηρήσει κάτι από την υφή του.
  • Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, προσθέστε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε απαλά.
  • Αλατίστε με φειδώ γιατί τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά. Αν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως, φυλάξτε το το στο ψυγείο αφού προσθέσετε λίγο λάδι ώστε η επιφάνειά του να μην είναι εκτεθειμένη.

2 Πέστο με Δυόσμο και φιστίκια Αιγίνης

  • Αντί για πεκορίνο χρησιμοποιήστε παρμεζάνα, αντί για βασιλικό δυόσμο και αντί για κουκουνάρι φιστίκια Αιγίνης.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες για το κλασικό πέστο.
  • Αυτή η παραλλαγή συνδυάζεται υπέροχα με ψητές μελιτζάνες ή αρνάκι στον φούρνο.

3 Πέστο ρόκας με μαλακό κατσικίσιο τυρί

  • Αντικαταστήστε τα τυριά με 120 g μαλακό κατσικίσιο τυρί και χρησιμοποιήστε ρόκα αντί για βασιλικό.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες για το κλασικό πέστο.
  • Αυτή η παραλλαγή συνδυάζεται με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και αγκινάρες σε ελαιόλαδο για πρωτότυπες μπρουσκέτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ