17-06-2013
3 εύκολες συνταγές με σοκολάτα
Δεν σας το έχω κρύψει ποτέ: είμαι fun της σοκολάτας! Εδώ σας έχω τρεις συνταγές που μαγείρεψε για σας ο φιλος Γαβριήλ Νικολαίδης (coolartisan.tumblr.com) στην Ελένη Ψυχούλη και σας ωθώ στην… αμαρτία! Για μια φορά, επιτρέπεται!
TOYΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι
digestive μπισκότα
Εκτέλεση
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ.
Bράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα λείο.
Έπειτα προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια μεγάλη κουτάλα.
Σε ένα ταψάκι (ή σε ένα δαχτυλίδι). στρώνετε τα μπισκότα, γεμίζετε τα κενά με σπασμένα μπισκότα και ρίχνετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε στη μέση να προσθέσετε και άλλα μπισκότα.
Διακοσμείτε όπως θέλετε (κακάο, χρωματιστή τρούφα, φρούτα εποχής ή ό,τι άλλο έχετε στο ψυγείο). Τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
FUDGE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚAI ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
1/4 φλιτζάνι φουντούκια
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (φράουλα, ανανά, ροδάκινο ή ό,τι άλλο θέλουμε)
Εκτέλεση
Κόβετε τα φουντούκια και τα ψήνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να σιγοβράζει. Μπορείτε να το ζεστάνετε και σε φούρνο μικροκυμάτων αν θέλετε.
Προσθέτετε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Προσθέτετε τα φουντούκια και τις φράουλες.
Απλώνετε σε μια επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσει. Καλύτερα είναι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιαζόσαστε το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΕΣΠΡΕΣΑΚΙΑ GANACHE
Υλικά
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι εσπρεσσο
ξύσμα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα μπισκότα ή ξηροί καρποί για το styling
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να σιγοβράζει. Μπορείτε να το ζεστάνετε και σε φούρνο μικροκυμάτων αν θέλετε.
Προσθέτετε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Προσθέτετε τον εσπρέσο και ανακατεύετε.
Σε μια πιατέλα βάζετε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνετε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από ό,τι θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού/ψιλοκομμένα μπισκότα /ξηρούς καρπούς).
Γεμίζετε τα ποτηράκια με τη γκανάζ εσπρέσο και μετά ολοκληρώνετε ρίχνοντας την υπόλοιπη ποσότητα από ό,τι έχετε (ξύσμα πορτοκαλιού/ψιλοκομμένα μπισκότα /ξηρούς καρπούς).
Σερβίρετε με κουταλάκια του εσπρέσο και συνοδεύετε με παγωτό.