3 εύκολοι τρόποι για να παίρνετε τάπερ στη δουλειά

Στις μέρες μας το τάπερ στην δουλειά είναι αναγκαίο, όχι μόνο για την υγεία και τη γραμμή μας, αλλά και για την τσέπη μας. Το τάπερ στην δουλειά και το σπιτικό φαγητό δεν χρειάζονται τόσο χρόνο όσο νομίζετε, εκτός αν σκοπεύετε να φτιάχνετε κάθε μέρα μουσακά και γεμιστά, αλλά προγραμματισμό.

1 Κάντε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Με λίγα λόγια, κάθε Σάββατο, που είναι συνήθως η μέρα που γίνονται τα πολλά ψώνια της εβδομάδας σκεφτείτε τι θα φτιάξετε κάθε μέρα, ώστε να μπορείτε να ψωνίσετε ανάλογα. Ακούγεται βαρετό αλλά θα σας λύσει τα χέρια. Αξιοποιήστε την Κυριακή ώστε να κάνετε μία μικρή προετοιμασία για την εβδομάδα. Μικρά απλά πράγματα, τα οποία θα κάνουν μεγάλη διαφορά όταν θα γυρίζετε κουρασμένοι από τη δουλειά. Βράστε μερικά αβγά, ώστε να έχετε απόθεμα όλη την εβδομάδα για το πρωινό ή το βραδινό σας. Πλύντε μαρούλι, στέγνωστέ το καλά και βάλτε το στο ψυγείο, ώστε να έχετε καθαρή σαλάτα. Πλάστε κιμά για μπιφτέκια και βάλτε τον μισό στον ψυγείο για να τον μαγειρέψετε μέσα στην εβδομάδα και τον υπόλοιπο στην κατάψυξη. Βράστε φασόλια μαυρομάτικα, κινόα ή μπρόκολο, τρόφιμα που διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες. Μην φοβηθείτε να φτιάξετε ποσότητες. Την μία ημέρα τοη κινόα μπορεί να συνοδεύσει το κρέας ή το ψάρι και την επόμενη μπορεί να γίνει μία γρήγορη σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και κάπαρη.

2 Φτιάξτε το τάπερ από το βράδυ

Το τάπερ το ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ. Με το κάθε γεύμα οργανωμένο και σχεδόν έτοιμο, το να έχετε έτοιμο το τάπερ για την επόμενη μέρα στη δουλειά, είναι παιχνιδάκι.

3 Πάρτε και το πρωινό σας

Το τάπερ δεν χρειάζεται να έχει μόνο το μεσημεριανό. Πάρτε και το πρωινό στη δουλειά, ειδικά αν αυτό είναι αβγά βραστά, λίγο ψωμί ή κέικ σοκολάτας που έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα. Όσο για τα ενδιάμεσα σνακ, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς, παστέλι ή και φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τις πιθανότητες να παραγγείλετε κάτι απ’ έξω και έχετε πάντα σπιτικό φαγητό στην τσάντα σας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ