5 μυστικά για να μην σας «στεγνώσει» η γαλοπούλα

Για να μην στεγνώσει το στήθος της γαλοπούλας αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν.

Το στήθος είναι το λιγότερο λιπαρό μέρος της γαλοπούλας, κι άρα το πιο στεγνό. Για να μην στεγνώσει τελείως και να το κρατήσετε ζουμερό θα πρέπει να βάλετε λίγο έξτρα λίπος και να το προστατέψετε στο ψήσιμο.

1 Ξεκολλήστε προσεκτικά με το χέρι σας την πέτσα από τη σάρκα, ξεκινώντας από το λαιμό και προχωρώντας προς την κοιλιά. Μόλις τελειώσετε, βάλτε ανάμεσα βούτυρο ή μαργαρίνη που θα έχετε ανακατέψει με μπαχαρικά της αρεσκείας σας (αλάτι, πιπέρι κτλ).

2 Καλύψτε το στήθος της γαλοπούλας με λωρίδες από μπέικον. Καθώς το μπέικον θα ψήνεται το λίπος του θα προσφέρει υγρασία στο στήθος της γαλοπούλας και δεν θα το αφήσει να στεγνώσει!

3 Καλύψτε το στήθος της γαλοπούλας με αλουμινόχαρτο, το οποίο θα αφαιρέσετε προς το τέλος του ψησίματος ώστε να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα η γαλοπούλα σας.

4 Ψήστε τη γαλοπούλα σας βάζοντας το στήθος στην κάτω πλευρά του ταψιού! Τα ζουμάκια που μαζεύονται εκεί δεν θα την αφήσουν να στεγνώσει!

5 Περιχύνετε τη γαλοπούλα σας με τα ζουμάκια του ταψιού ανά τακτά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε να μην αφήνετε για πολύ τον φούρνο σας ανοιχτό γιατί θα χάνετε η θερμοκρασία του φούρνου και το ψήσιμο δεν θα γίνει σωστά. Το καλύτερο είναι να βγάζετε το ταψί σας έξω από τον φούρνο, να περιχύνετε και να επανατοποθετείτε το ταψί στο φούρνο, κρατώντας ενδιάμεσα την πόρτα του φούρνου σας κλειστή!

Το μυστικό

Η γέμιση της γαλοπούλας φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αυτό σημαίνει ότι όταν ετοιμάζετε τη γαλοπούλας σας για ψήσιμο, αφήστε κενό στην κοιλιά της και μην τη γεμίσετε μέχρι πάνω, ώστε να δώσετε στη γέμιση και στη γαλοπούλα σας τη δυνατότητα να ψηθεί σωστά. Καλή επιτυχία!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ