5 μυστικά για τέλεια κόκκινα αυγά

Για να γίνουν τέλεια και φέτος τα κόκκινα αυγά χωρίς να βάψετε όλη την κουζίνα, τα ρούχα αλλά και τα χέρια σας, ακολουθήστε τα 5 παρακάτω μυστικά!

Μην χρησιμοποιήσετε πολύ φρέσκα αυγά
Χρησιμοποιήστε τα αυγά που λήγουν πιο σύντομα και όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα από τη μέρα που θα τα φτιάξετε, ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει κάθε φορά που προορίζουμε τα αυγά μας για βράσιμο και ειδικά αν πρόκειται να τα βράσουμε πολύ καλά και όχι μελάτα. Η εξήγηση είναι απλή: όσο περνάει ο καιρός, το αυγό χάνει το διοξείδιο του άνθρακα και την υγρασία του οπότε ξεκολλάει πιο εύκολα από την μεμβράνη που καλύπτει το ασπράδι.

Βάλτε ξίδι για χρώμα φωτεινό
Εκτός ότι το ξίδι βοηθάει τα κόκκινα αυγά να βράσουν χωρίς να σπάσουν, υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να ξεχάσετε να ρίξετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα: το ξίδι θα βοηθήσει τη βαφή σας να κάτσει καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο στην επιφάνεια του αυγού. Αν μάλιστα θέλετε εντονότερο και πιο φωτεινό χρώμα, προσθέστε λίγο περισσότερο ξίδι απ’ότι συνήθως.

Προτιμήστε βαφές για ζεστό νερό
Επιλέξετε μία βαφή ζεστού νερού καθώς θα δώσει πιο έντονο και σταθερό χρώμα στα αυγά σας.

Φροντίστε τα αυγά σας ώστε να τρώγονται
Βράστε σωστά τα κόκκινα αυγά σας ώστε να μην πρασινίσει ο κρόκος: Βάλτε τα αυγά σε μία κατσαρόλα με νερό βρύσης και ξίδι. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, κατεβάστε την κατσαρόλα και κλείστε την με καπάκι. Μετρήστε 13-14 λεπτά και κρυώστε τα αυγά σας με κρύο νερό. Αν βράσετε τα αυγά σας με φυσικά χρώματα, τότε ακόμα και να έχει περάσει η βαφή στο ασπράδι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν τα έχετε βάψει με χημικές βαφές, καλύτερα να καθαρίσετε το ασπράδι σε περίπτωση που έχει περάσει η βαφή μέσα.

Αφαιρέστε τις βαφές από τα χέρια
Ποτίστε μια πετσέτα κουζίνας με μπόλικο ξίδι και σκουπίστε καλά τα χέρια σας και τους πάγκους της κουζίνας. Αν οι λεκέδες επιμένουν, βάλτε σε ένα μπολ 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 2 κ.σ. νερό και κάντε ένα scrub στα χέρια και τις επιφάνειες. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν στο λεπτό!

Το μυστικό

Αφού στεγνώσουν τα κόκκινα αυγά σας,  βάλτε τα στο ψυγείο για να τα συντηρήσετε σωστά και να μην έχετε απρόοπτα στο Πασχαλινό σας τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ