5 μυστικά για να μην σας σπάσουν τα βαμμένα σας αυγά!

Φέτος πετύχετε το σωστό βράσιμο των αυγών και τις πιο ωραίες αποχρώσεις με αυτά τα μυστικά!

1 Το μυστικό για να μην σας σπάσουν τα αυγά είναι: βάζετε τα αυγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά μαζί με μια μεταλλική κουτάλα που θα εξέχει. Το μέταλλο θα απορροφήσει την επιπλέον θερμότητα και έτσι τα αυγά σας δεν θα σπάσουν!

2 Μη βράζετε τα αυγά περισσότερο από 10 λεπτά γιατί θα παρασφίξουν, θα πρασινίσουν και δεν θα τρώγονται.

3 Για να γυαλίζουν τα βαμμένα κόκκινα αυγά, περάστε τα με ένα πανάκι βουτηγμένο στο λάδι.

4 Μεταχειριστείτε ένα σκεύος ανοξείδωτο που θα πλύνετε αμέσως μετά το βάψιμο ή μια παλιά χύτρα από αλουμίνιο που θα τη φυλάξετε αποκλειστικά γι’αυτό το σκοπό. Αποφύγετε το εμαγιέ γιατί βάφει και δεν καθαρίζει εύκολα.

5 Φοράτε γάντια πλαστικά ή μιας χρήσεως όσο βάφετε τα αυγά. Αν όμως βαφτούν κόκκινα τα δάχτυλά σας μην τρομάξετε γιατί σας έχουμε τη λύση! Βουτήξτε τα σε χλιαρό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και τρίψτε τα με μαλακό πανί για να καθαρίσουν. Μετά χρησιμοποιήστε μια λεμονόκουπα για να απομακρύνετε ότι κοκκινίλα έχει μείνει. Επαναλάβετε όσες φορές χρειασθεί.

Το μυστικό

Για να πετύχετε καλές αποχρώσεις προσέξτε τα αυγά να είναι άσπρα και καθαρά. Πριν τα βράσετε ελέγξτε τα ένα – ένα γιατί έτσι θα φανούν τυχόν χαραματιές. Αφαιρείτε αυτά τα αυγά και τα χρησιμοποιείτε για τα γλυκά σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ