Brownies με ρόδι

Αν σας αρέσουν τα brownies αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε!

Υλικά

  • 170 γρ.  κουβερτούρα σοκολάτα 70%
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ρόδι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σεμιζάρουμε ένα ταψάκι, ένα μικρό πυρεξάκι (καλύπτουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλεύρι)
  • Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί ή απλά στο φούρνο μικροκυμάτων.(Προσωπικά, αποφεύγω πάντα τα μικροκύματα όχι μόνο γιατί είναι ανθυγιεινά αλλά και γιατί καταστρέφουν τη σοκολάτα)
  • Ανακατεύουμε να ενσωματώθει το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και αακατεύουμε μέχρι να μην το βλέπουμε καθόλου.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τους σπόρους του ροδιού και κρατάμε περίπου το 1/3 από το φλιτζάνι.
  • Ρίχνουμε το brownie στο έτοιμο ταψί.
  • Προσθέτουμε στην κορυφή το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι από τους σπόρους του ροδιού.
  • Με το χέρι, πιέζουμε ελαφρά τους σπόρους μέσα στο μείγμα, αλλά όχι τόσο πολύ που να εξαφανιστούν από την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.

Για το food styling εγώ χρησιμοποιήθηκε μια γκανάζ λευκής σοκολάτας.

Πηγή: coolartisan.net

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ