29-10-2014
Brownies με ρόδι
Αν σας αρέσουν τα brownies αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε!
Υλικά
- 170 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 70%
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ρόδι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σεμιζάρουμε ένα ταψάκι, ένα μικρό πυρεξάκι (καλύπτουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλεύρι)
- Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί ή απλά στο φούρνο μικροκυμάτων.(Προσωπικά, αποφεύγω πάντα τα μικροκύματα όχι μόνο γιατί είναι ανθυγιεινά αλλά και γιατί καταστρέφουν τη σοκολάτα)
- Ανακατεύουμε να ενσωματώθει το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και αακατεύουμε μέχρι να μην το βλέπουμε καθόλου.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τους σπόρους του ροδιού και κρατάμε περίπου το 1/3 από το φλιτζάνι.
- Ρίχνουμε το brownie στο έτοιμο ταψί.
- Προσθέτουμε στην κορυφή το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι από τους σπόρους του ροδιού.
- Με το χέρι, πιέζουμε ελαφρά τους σπόρους μέσα στο μείγμα, αλλά όχι τόσο πολύ που να εξαφανιστούν από την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.
Για το food styling εγώ χρησιμοποιήθηκε μια γκανάζ λευκής σοκολάτας.
Πηγή: coolartisan.net