26-02-2015
Muffins σοκολάτας και βανίλιας με αλεύρι Ζέας
Εύκολα muffins που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας.
Θα χρειαστείτε:
½ μαργαρίνη
½ κούπα ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι ζέας
1 κ.σ baking powder
½ κούπα γάλα
ξύσμα ½ πορτοκαλιού
ξύσμα ½ λεμονιού
1 βανίλια
12 χάρτινες θήκες για muffin
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα για 3’ με 4’ λεπτά.
Στο ειδικό ταψί για muffins, τοποθετείτε τις χάρτινες θήκες και μοιράζετε το μείγμα. Βάζετε τόσο μείγμα σε κάθε θήκη, ώστε να καλύπτει τα 2/3 της θήκης. Προσθέτετε με προσοχή σε κάθε muffin μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20’ λεπτά περίπου.
Τα muffins είναι έτοιμα όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή.
Αν θέλετε να κάνετε muffins σοκολάτας ακολουθείτε την ίδια συνταγή απλώς συμπληρώνετε με 2 κ.σ. κακάο. Εγώ προτιμώ το βιολογικό.