Αρνείται το φάρμακο του; Αυτό το tip θα βοηθήσει!

Κάποιοι έχουν αρκετή υπομονή για να την άκαμπτη αντίσταση του μικρού άρρωστου και να το πείσουν ότι πρέπει να πάρει το φάρμακο του. Κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο υπομονετικοί και επιχειρούν να εφαρμόσουν αυστηρότερους τρόπους για να λάβει το φάρμακο. Αν το παιδί αρνείται το φάρμακο του αυτό το tip θα βοηθήσει!

Συνήθεις λόγοι για τους οποίους τα παιδιά αρνούνται να πάρουν το φάρμακο τους

– Η γεύση ή υφή του φαρμάκου: Αυτή είναι πιο πιθανή αιτία που μπορεί να κάνει ένα παιδί να αρνείται να πάρει το φάρμακο του.

– Η άγνοια της αναγκαιότητας: μερικά παιδιά δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πάρουν ένα φάρμακο, ιδιαίτερα αν δεν αισθάνονται άρρωστα ή αν διαπιστώσουν ότι τα αδέλφια ή οι φίλοι τους δε λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.

– Η εξωτερική πίεση: μερικά παιδιά αισθάνονται ψυχολογική πίεση από τους γονείς ή τον παιδίατρο τους κι έτσι ξεκινούν τη μάχη μαζί τους, επειδή θέλουν να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο.

– Ο φόβος, τα πειράγματα, ο εκφοβισμός, ή ανησυχίες σχετικά με το τι θα σκεφτούν οι συνομήλικοί τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τα μεγαλύτερα παιδιά, εάν το φάρμακο θα πρέπει να ληφθεί στο σχολείο και πιθανόν με την παρουσία άλλων παιδιών.

– Η αμέλεια: μερικά παιδιά ξεχνούν να πάρουν το φάρμακο τους αν δεν τους το υπενθυμίσετε. Αυτό μπορεί, επίσης, να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν το φάρμακο πρέπει να ληφθεί στο σχολείο.

– Δυσκολία στην κατάποση των δισκίων. Αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά.

Πώς θα δώσετε το φάρμακο του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ