Πώς θα γιορτάσουμε και αυτό το Πάσχα μακριά από την οικογένειά μας

Δεύτερο Πάσχα σε καραντίνα… Δημιουργήστε θετικές δομές στα όρια του σπιτιού σας, το οποίο θα βοηθήσει ψυχικά και ως υπενθύμιση ότι η ταλαιπωρία που βιώνουμε όλοι έχει ημερομηνία λήξης, δεν θα διαρκέσει για πάντα. Είναι μια εξαίρεση.

Το πρώτο συστατικό για ένα όμορφο Πάσχα είναι η ψυχραιμία. «υνήθως, σε καταστάσεις έντονου άγχους κάνουμε αρνητικές υποθέσεις, άσχημες σκέψεις. Για να μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα πρέπει να εστιάσουμε στο “εδώ και τώρα”. Είναι σημαντικό να μένουμε στη στιγμή, στο παρόν της κάθε μέρας, και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε αυτό.

Για να μπορέσετε νιώσετε λίγο καλύτερα αυτό το Πάσχα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας, έστω και εάν είναι μακριά. Σε αυτό το Πάσχα, περισσότερο από ό, τι άλλες φορές, δεν ξεχνάμε τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα ευχών σε φίλους.

Κρατήστε τις παραδόσεις. Τα έθιμα και οι παραδόσεις δεν θα είναι και φέτος εκτός ρουτίνας.

Φτιάξτε τσουρέκια, κουλουράκια και βάψτε αυγά όλοι μαζί στο σπίτι.

Αναλάβατε την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού. Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί επίσης μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για να μείνουν τα παιδιά ευχάριστα απασχολημένα.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τις ιερές ακολουθίες.

Μείνετε πιστοί στο πνεύμα των ημερών. Το Πάσχα είναι μια αφορμή για να δώσουμε εμπράκτως καλοσύνη σε όσους έχουν ανάγκη και δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που τους υπηρετούν. Φέτος, ας εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υποστηρίξουμε μία από τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που βοηθούν τις προσπάθειες ανακούφισης του COVID-19. Με τόσα πολλά δεινά, είναι επίσης καιρός να εκφράσουμε την ευγνωμοσύμη μας για όσα έχουμε.

Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις. Μπορείτε να χορέψετε, να ακούσετε μουσική, να τραγουδήσετε, να διαβάσετε ιστορίες ή ποιήματα, να ζωγραφίσετε. Η κρίση μας φέρνει αντιμέτωπους με την αναγνώριση του τι είναι σημαντικό για εμάς και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας. Είναι άσκηση το να βρούμε τι είναι αυτό που μας προσφέρει χαρά και να βιώσουμε ευγνωμοσύνη για αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ