Πώς θα καταφέρετε να δουλέψετε από το σπίτι μαζί με παιδιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέντε περισπασμοί ή διακοπές σημαίνουν μία ώρα εργασίας χαμένη. Αλλά πως θα καταφέρετε να δουλέψετε από το σπίτι μαζί με παιδιά;

1 Βάλτε πρόγραμμα

Πολλές φορές ακόμη και το πιο ανήσυχο παιδί ηρεμεί όταν έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα, επειδή ξέρει ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσει κάθε φορά. Για παράδειγμα, γνωρίζει ότι αφού περάσει κάποια ώρα παίζοντας ήρεμα, θα μπορεί να παρακολουθήσει την αγαπημένη του παιδική σειρά και έπειτα θα φάει μαζί σας και κοιμηθεί. Μια τέτοια οργάνωση θα σας βοηθήσει και με τους συναδέλφους σας, καθώς θα ξέρουν ποιες ώρες είστε περισσότερο και ποιες λιγότερο διαθέσιμοι.

2 Οργανώστε δημιουργικά παιχνίδια

Κάθε παιδί έχει τις προτιμήσεις του, όμως σχεδόν όλα αγαπούν τα τουβλάκια, τα παζλ και τις χειροτεχνίες. Ετοιμάστε μια γωνιά κοντά στο γραφείο σας, λοιπόν, όπου το παιδί θα έχει να ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά όσο εσείς εργάζεστε.

3 Εκμεταλλευτείτε την ώρα του ύπνου

Είτε έχετε ένα μωρό που κοιμάται για λίγο αλλά συχνά, είτε ένα νήπιο που ξαπλώνει για 1-2 κάθε το μεσημέρι, οι στιγμές που το παιδί ξεκουράζεται είναι πολύτιμες για την παραγωγικότητά σας. Εκμεταλλευτείτε τις λοιπόν για να ολοκληρώσετε δουλειές που χρειάζονται συγκέντρωση ή για να μιλήσετε στο τηλέφωνο για ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω e-mail.

4 Ενθαρρύνετε το αδόμητο παιχνίδι

Αν το παιδί είναι σε νηπιακή ηλικία, μπορείτε να του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσετε αρκετό χρόνο ησυχίας. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε στο σπίτι και έχετε εκ των πραγμάτων επιπλέον χρόνο με το παιδί, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να ασχολείστε αποκλειστικά με εκείνο.

5 Κάντε διαλείμματα

Όπως όταν είστε στο γραφείο, δεν περνάτε όλη σας την ημέρα καθισμένοι στην καρέκλα, έτσι και στο σπίτι πρέπει να κάνετε διαλείμματα ώστε να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας. Ακόμη και το να απολαύσετε μαζί το μεσημεριανό σας μπορεί να είναι ανανεωτικό, τόσο για τη συγκέντρωση όσο και για τη διάθεσή σας.

Ναι. Θα υπάρξουν στιγμές που η δουλειά με τα παιδιά στο σπίτι θα έχει δυσκολίες. Εάν όμως παραμείνετε οργανωμένοι, συγκεντρωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι, όλα θα κυλήσουν λόγο πιο ομαλά. Θυμηθείτε πως δεν είναι εποχή να αποδείξουμε την τελειότητά μας αλλά την τέλεια ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε με αποφασιστικότητα, θετικότητα και αισιοδοξία. Και αυτό, αρκεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ