Το βιβλίο ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ υποψήφιο για τα βραβεία Βιβλίου Public στην κατηγορία “Ελληνικό non-fiction”

Επιλέξτε το αγαπημένο σας βιβλίο στα Βραβεία Βιβλίου Public και αναδείξτε το!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public επιστρέφει, επιτρέποντάς μας να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους τους δημιουργούς που μας ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους τη χρονιά που πέρασε. Οι αναγνώστες καλούνται να συμμετάσχουν στον θεσμό-γιορτή και να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους στο www.publicbookawards.gr, επιλέγοντας ανάμεσα σε 2.350 τίτλους βιβλίων από 1.700 συγγραφείς και 145 εκδότες. Πέρυσι, 189.775 βιβλιόφιλοι έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία με 301.254 ψήφους, επιβραβεύοντας τα αγαπημένα τους βιβλία. Ευχή για φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του αναγνωστικού κοινού να αγκαλιάσει τον θεσμό!

Η διαδικασία των Βραβείων Βιβλίου Public ξεκίνησε:

Το βιβλίο ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ της Βίκυς Χατζηβασιλείου και του Χάρη Παπαδόπουλου, εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι υποψήφιο για τα βραβεία Public στην κατηγορία “Ελληνικό non-fiction”. Ψηφίστε εδώ

story-kantonasynveitwra

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε συνεργασία με τον Χάρη Παπαδόπουλο, δημιούργησαν ένα σπουδαίο βιβλίο αυτογνωσίας. Παραδείγματα της καθημερινότητας, παροιμίες και σοφίες οι οποίες αντικατοπτρίζουν την κοινωνία, αφυπνούν τον άνθρωπο, ώστε να αναζητήσει τη διαφορετικότητα, την ευτυχία και τη χαρά στη δική του ζωή. Το βιβλίο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, για να αλλάξει κάποιος τη ζωή του, να βρει την εσωτερική δύναμή του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, κάνοντάς τα να αρχίσουν να συμβαίνουν τώρα.

Οι 10 κατηγορίες βραβείων:

Ελληνικό μυθιστόρημα
Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
Ελληνικό Διήγημα
Ελληνικό non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία αλλά και βιβλίο πολιτικής, οικονομίας & ψυχολογίας)
Ελληνική σύγχρονη ποίηση
Ελληνική παιδική λογοτεχνία
Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
Κατηγορία «Έκπληξη» – (Αξέχαστος/η Ήρωας/Ηρωίδα)
Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού)
Επιπλέον, από τις ψήφους του κοινού θα αναδειχθεί και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς.

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου:

Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο στην κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2020 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Η κριτική επιτροπή καλείται να αναδείξει τους εκδοτικούς οίκους που ξεχώρισαν για την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.

Τιμώμενη λογοτεχνία: Ισπανόφωνη Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι από ισπανόφωνους και Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2019.

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public και θα συμπεριληφθούν όλα τα βιβλία που κατατίθενται στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού:

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ