δ1

Ένα καταπληκτικό ρετιρέ 52 τμ που μοιάζει για 100!

To ρετιρέ των 52 τμ σε αστική πολυκατοικία του ’70 ανακαινίσθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Asoul προκειμένου να λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος και λειτουργικός χώρος που να προσφέρει στους φιλοξενούμενους διαφορετικές εικόνες του Αθηναϊκού τοπίου κάτι που ενισχύθηκε και από την διαμπερότητα του χώρου.

δ7

Η διάταξη του open plan πέτυχε να μεγαλώσει οπτικά τον χώρο και να τον κάνει πιο φωτεινό. Το λουτρό είναι ο μόνος χώρος που απομονώθηκε με πετάσματα. Τοποθετήθηκε κεντρικά μαζί με την ανοιχτή κουζίνα για να «απομακρύνει» τον χώρο ύπνου από το καθιστικόκαι με αυτόν τρόπο να τους διαχωρίζει.

δ2

Η κύρια ζώνη κίνησης βρίσκεται κατά μήκος της ανατολικής όψης που διαθέτει ανοίγματα απ’ άκρη σ’ άκρη. Μοναδικό σημείο εστίασης αποτελεί το μεγάλο παράθυρο «κάδρο» της Ακρόπολης στον βόρειο τοίχο του καθιστικού.

δ4

Αντίκρυ, στην νότια όψη, το άνοιγμα οδηγεί στη βεράντα που έχει θέα προς τον λόφο του Κυνοσάργους και τον Πειραιά.

δ3

δ5

δ6

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ