Γιατί οι μετρήσεις αποτελούν κίνητρο να γυμναστείτε;

Εάν έχεις ένα smart watch ή μια εφαρμογή που κάνει καθημερινά μετρήσεις στον ρυθμό σου, στα βήματά σου, στη φυσική σου κατάσταση, τότε έχεις κίνητρο να γυμναστείς περισσότερο!

Οι μετρήσεις μπορούν να  βοηθήσουν ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για γυμναστική. Οι καλύτεροι από εμάς μπορεί να μένουν ακινητοποιημένοι κατά καιρούς και να μην έχουν τη διάθεση να γυμναστούν. Αλλά αν το θεωρείτε δύσκολο να γυμναστείτε, ο διευθυντής τεχνολογιών φυσικής κατάστασης της Apple, Jay Blahnik, έχει μια λύση που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Το να έχετε κίνητρο για να διατηρήσετε την καλή σας φυσική κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, οπότε, εάν κάποιος προτείνει ένα μυστικό, είμαστε όλοι αυτιά.

Ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε πρόσφατα το Apple Fitness +, μια πλήρως ολοκληρωμένη εμπειρία προπόνησης που προσφέρει τρέξιμο, HIIT, spin, yoga, μαθήματα δύναμης και πολλά άλλα. Παρακολουθεί επίσης βασικά τα πάντα, από τον καρδιακό ρυθμό σας έως τις καύσεις και μπορεί ακόμη και να σας παρακινήσει να πιέσετε τον εαυτό σας πιο σκληρά αν θέλετε.

Οι μετρήσεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κινήτρου

“Αυτές οι μετρήσεις είναι βασικές”, λέει ο Blahnik, ο οποίος λέει ότι το να βλέπεις πού βρίσκεσαι όσον αφοράν στη φυσική σου κατάσταση, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να συνεχίσεις.

«Το να θέλουμε να μετρήσουμε αυτό που κάνουμε είναι σχεδόν ανθρώπινη φύση, θέλουμε να μάθουμε πόσο μακριά οδηγήσαμε, τι βαθμό πήραμε, τι θερμοκρασία έχει έξω», εξηγεί. “Νομίζω ότι είναι το ίδιο με το γυμναστήριο, αν ξέρετε πώς το κάνετε, μπορείτε να δείτε πότε μένετε πίσω ή πότε πάτε μπροστά ή πότε μένετε στα ίδια επίπεδα.”

Αυτό που είναι το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η παρακολούθηση της προπόνησής σας και οι μετρήσεις δημιουργούν κίνητρο, ακόμα κι αν δεν σημειώνετε πρόοδο κάθε φορά. «Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο κίνητρα να προχωρήσουν μπροστά, μερικές φορές τους αρκεί απλά να νιώθουν χαρούμενοι με αυτό που κάνουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ