Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να κάψετε τα σοκολατένια αυγά;

Αν οι θερμίδες από τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά σας βασανίζουν και αναρωτιέστε πώς θα απαλλαγείτε από τις θερμίδες, τότε μαζί με τη λιχουδιά, φροντίστε να έχετε και ένα ζευγάρι «γερά» παπούτσια.

Περίπου 24 χιλιόμετρα ή έξι ώρες θα πρέπει να περπατήσετε για να «κάψετε» τις 1.780 θερμίδες του σοκολατένιου αυγού. H απόσταση μεταφράζεται σε 31.500 περίπου βήματα, μπροείτε όμως να την καλύψετε τρέχοντας επί τρεις ώρες, αν προτιμάτε περισσότερη ένταση. Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Συμπεριφορικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Loughborough, Amanda Daley, οι παραπάνω θερμίδες αντιστοιχούν σχεδόν στην επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα για τις γυναίκες.

Λιγότερο κόπο θα απαιτήσει ωστόσο ένας μεγάλος σοκολατένιος κούνελος 1.080 περίπου θερμίδων, για την καύση των οποίων θα χρειαστεί να περπατήσετε τρεις ώρες και 40 λεπτά.

Τέλος, αν θεωρείτε ότι η αμαρτία «στενεύει» αν προτιμήσετε mini σοκολατένια αυγά, σκεφτείτε πόσο γρήγορα μπορεί να εξαφανιστεί ένα σακουλάκι από αυτά. Υπολογίστε ότι, για να απαλλαγείτε από τις 400 περίπου θερμίδες της συσκευασίας, θα τρέξετε 40 λεπτά ή θα περπατήσετε κάτι παραπάνω από 80 λεπτά.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις πραγματοποιήθηκαν επί διάμεσου σωματικού βάρους 80 περίπου κιλών, συνεπώς οι χρόνοι αλλάζουν για τα πιο αδύνατα άτομα που θα πρέπει να τρέξουν ή περπατήσουν περισσότερο καθώς «καίνε» θερμίδες με πιο αργό ρυθμό από τους βαρύτερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη Δρ Daley, οι άνθρωποι πρέπει να χαρούν τις γιορτές με λίγη σύνεση και προσπάθεια. Η συμβουλή της είναι βόλτες τις ημέρες των αργιών, με παράλληλη καταγραφή των πασχαλινών εδεσμάτων που καταναλώνονται καθημερινά και οπωσδήποτε όχι περισσότερα από ένα σοκολατένια αυγά! «Ίσως μια πασχαλιάτικη ανθοδέσμη αντί για επιπλέον αυγό να αποτελεί καλύτερη επιλογή», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ