Χάστε κιλά με Pilates!

Xάστε εύκολα και ανώδυνα τα περιττά κιλά με άσκηση. Η pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη προτείνει το πιο έξυπνο πρόγραμμα!

Πως μπορούμε όμως να επανέλθουμε στην αρχική φυσική μας κατάσταση; Φυσικά ακολουθώντας ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής σε συνδυασμό με καλή διατροφή. To Pilates θεωρείται χαμηλής έντασης άσκηση αλλά στην ουσία δεν είναι, γιατί εμπεριέχει και ασκήσεις πολύ υψηλής δυναμικής.

Με την πάροδο του χρόνου και όσο αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας και τεχνικής των ασκήσεων μπορεί να οδηγήσει και στην απώλεια βάρους. Μπορούμε να προσθέσουμε ασκήσεις από όρθια θέση όπως προβολές, squat, plieu. Συνεπώς, με τον συνδυασμό διατροφής και pilates μπορούμε να έχουμε ορατά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι παρακάτω ασκήσεις έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, οι οποίες μπορούν να συντελέσουν στην απώλεια βάρους και σύσφιξη του σώματος.

1 PLANK ΣΕ FITBALL

pilates1

Τοποθετούμε τους αγκώνες πάνωστηνfitball.
Γλιστράμε τις ωμοπλάτες κάτω και πίσω.
Φέρνουμε τη λεκάνη προς το έδαφος ούτως ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με τον κορμό.
Σφίγγουμε τους γλουτούς, βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη.
Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σε σανίδα. Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε την λεκάνη να πέσει προς τα κάτω. Την κρατάμε σε ουδέτερη θέση. Μπορούμε να κάνουμε άρση ποδιών εναλλάξ.
Στόχος μας η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης και των εκτεινόντων του ισχίου καθώς και η σταθεροποίηση του κορμού.

2 ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΣΕ FITBALL

pilates2
Τοποθετούμε τα πόδια στην μπάλα στο ύψος της κνήμης.
Τα χέρια τεντωμένα στο πάτωμα. Το σώμα είναι σε θέση σανίδας.
Η στήριξη μπορεί να γίνει και στους αγκώνες για να μην επιβαρυνθούν οι καρποί.
Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή φέρνουμε την λεκάνη προς το ταβάνι σχηματίζοντας ορθή γωνία, δημιουργώντας το σχήμα V.

3 ΠΛΑΓΙΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΣΕ FITBALL

pilates3
Τοποθετούμε την μπάλα στο ύψος της μέσης. Το κάτω πόδι είναι λυγισμένο. Το πάνω πόδι τεντωμένο. Ρίχνουμε το βάρος του σώματός μας στην μπάλα. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή λυγίζουμε το πάνω πόδι φέρνοντας παράλληλα τον αγκώνα κοντά.Όλη η κίνηση γίνεται από τους πλάγιους κοιλιακούς.
Επιπλέον από αυτή τη θέση μπορούμε να κάνουμε άρση ποδιού μέχρι την ευθεία του ισχύου ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς, καμπτήρες και εκτείνοντες του ισχύου και παράλληλα κρατώντας ένα βαράκι να ενεργοποιήσουμε τον τρικέφαλο του χεριού, λυγίζοντας και τεντώνοντας το χέρο προς τα πάνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ