Γιατί να κάνετε ποδήλατο;

Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που σκέφτονται να αρχίσουν κάποιου είδους άσκηση, σας δίνουμε κάποιους λόγους για να διαλέξετε το ποδήλατο.

Θα χάσετε βάρος
Το ποδήλατο είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά που σας απασχολούν. Διατηρώντας έναν σταθερό ρυθμό στο ποδήλατο, καίγονται περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα, ενώ επίσης, ενισχύεται ο μεταβολικός ρυθμός. Το ποδήλατο αποτελεί μία μορφή αερόβιας γυμναστικής και μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για απώλεια βάρους, με τους ειδικούς να το συστήνουν καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Θα τονώσετε τους μυς
Η ποδηλασία σμιλεύει όλο το σώμα και σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά! Σύμφωνα με την φυσιοθεραπευτή, Bianca Broadbent αποτελεί μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για τις γυναίκες, καθώς ενισχύει τους μυς των ποδιών κι είναι παράλληλα, “φιλική” για τις αρθρώσεις. Το ποδήλατο συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μηρών, την ώρα που γυμνάζονται οι γάμπες, τα χέρια κι οι κοιλιακοί, ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και τονώνει τους μύες, ιδιαίτερα των μηρών και των γλουτών. Ένα καθημερινό δεκάλεπτο άσκησης με ποδήλατο βοηθάει στη σύσφιξη των μυών και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Θα αυξηθεί το αίσθημα ευεξίας
Μετά από μία πιεστική χρονιά, όλοι χρειαζόμαστε ένα extra boost και ψάχνουμε τρόπους να διώξουμε το άγχος και το συσσωρευμένο stress. Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο YMCA, έχει αποδείξει οτι τα άτομα που υιοθετούν ένα πιο ενεργητικό τρόπο ζωής, έχουν δείκτη ευεξίας 32% υψηλότερο από αυτά που δεν κάνουν κάποια δραστηριότητα κι αυτό από μόνο του, είναι αρκετό, ενώ δεν είναι τυχαίο, ότι η ποδηλασία συνιστάται κι επίσημα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης!

Θα ενισχύσετε την υγεία σας
Η ποδηλασία λειτουργεί σαν ασπίδα απέναντι σε σοβαρές ασθένειες και βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα. Κάνοντας ποδήλατο, η καρδιά χτυπάει με έναν σταθερό ρυθμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μελέτες έχουν δείξει πως η καρδιαγγειακή ικανότητα αυξάνεται κατά 3-7% γι’ αυτούς που επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο άσκησης. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια, πως η ποδηλασία μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του μαστού, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θα κοιμηθείτε καλύτερα
Είναι ξεκάθαρο πως η ποδηλασία λειτουργεί ευεργετικά και στο κομμάτι του ύπνου. Η άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος, το οποίο είναι ένα βασικό αίτιο της αϋπνίας, προάγοντας την παραγωγή σεροτονίνης. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου πάσχει από διαταραχές ύπνου και το ποδήλατο αποτελεί σύμμαχο για όσους αναζητούν λύση σ’ αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Θα εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο
Βάζοντας το ποδήλατο στη ζωή σας, δε θα χρειάζεται να αγχώνεστε για το χρόνο των μετακινήσεών σας, ενώ εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας ρουτίνα θα έχετε τη δυνατότητα να μειώσετε σημαντικά τα έξοδά σας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Το μυστικό

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούν κάποιο γυμναστήριο, τότε κάνοντας ποδήλατο θα συνδυάσετε το workout της ημέρας μαζί με τις υποχρεώσεις σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ