Ηatha yoga: η yoga της υγείας!

Η hatha yoga αποκαλείται και η yoga της υγείας, λόγω των πολλών οφελών που έχει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Δείτε μερικά από αυτά στην παρακάτω λίστα:

Λιγότερο άγχος

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, οι άνθρωποι που υπέφεραν από αγχώδεις διαταραχές κατάφεραν να μειώσουν το στρες από την καθημερινότητά τους καταφεύγοντας στην hatha yoga. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι η άσκηση συμβάλλει στην ψυχική υγεία, και σε συνδυασμό με τον διαλογισμό, μπορεί να σας δώσει τον κατάλληλο χρόνο για να βρείτε ισορροπία σε όλα όσα σας ανησυχούν.

Βελτίωση της ισορροπίας

Όλα τα είδη yoga είναι θαυματουργά όταν πρόκειται για την ισορροπία του σώματός σας, λόγω των asanas που περιέχουν. Οι ασκήσεις της hatha βοηθούν στην ενδυνάμωση του κορμού του σώματος και της σπονδυλικής στήλης. Είναι αποδεδειγμένο, σύμφωνα με μελέτες, ότι οι άνθρωποι που εξασκούνται στην hatha yoga έχουν καλύτερη ισορροπία και στάση του σώματος από τους υπόλοιπους.

Υγιές και λαμπερό δέρμα

Κι, όμως, η yoga μπορεί να συμβάλει στην υγεία του δέρματός σας, καθώς διώχνει τις τοξίνες από το δέρμα και ενισχύει τη ροή του αίματος. Σε συνδυασμό με τη μείωση του άγχους, που είναι βασική αιτία για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων, η hatha αφήνει το δέρμα σας να αναπνεύσει και να λάμψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ