Πώς να γυμναστείτε στην παραλία

Βρίσκεστε στην παραλία όλη μέρα; Δείτε πώς να γυμναστείτε στην ξαπλώστρα, την άμμο ή το νερό.

Μέσα στο νερό

To νερό παρέχει μια εξαιρετική αντίσταση, η οποία ενισχύει τους μυς και την καρδιακή ένταση με τις προπονήσεις να γίνονται ευκολότερες, αφού οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μηδαμινές. Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα καθώς και τις δικές σας επιδόσεις πείτε το «ναι» σε ένα ρολό αφρού, το οποίο επιπλέει και θα γίνει ο καλύτερος βοηθός σας την ώρα της γυμναστικής. Ξεκινήστε κάνοντας σανίδα μέσα στο νερό. Στηριχτείτε σε αυτό με τα δύο σας χέρια, και τεντώστε το κάθετα μέσα στο νερό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φέρετε το σώμα σας σε μια ευθεία, επαναλάβετέ το τρεις με τέσσερις φορές, με διάρκεια 1 λεπτού.

Ενδώστε, επίσης, στο “chaos cardio” το οποίο κάνει το jogging να μοιάζει με γυμναστική ρουτίνας. Ακόμη και αν έχετε ευαίσθητα γόνατα ή προβλήματα στη μέση, μέσα στο νερό τίποτα δε θα σας ενοχλήσει. Για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, μπείτε στη θάλασσα, αφήστε μόνο το κεφάλι σας έξω από το νερό και ξεκινήστε να τρέχετε σε sprints των 3 λεπτών. Ανάλογα με το πόσο έτοιμο είναι το σώμα σας για μια τέτοια προπόνηση, κάντε τις αντίστοιχες επαναλήψεις. Φυσικά, για να ξεκουραστείτε, ενδιάμεσα, κάντε διατάσεις. Μια αγαπημένη και αρκετά εύκολη άσκηση είναι καθώς στέκεστε όρθιοι, να χρησιμοποιήσετε ίδιο χέρι και πόδι και να τραβήξετε -χωρίς υπερέκταση στη μέση- την άκρη του ποδιού σας προς τα πίσω.

Στην άμμο

Τρέξτε στην άμμο Είναι απλό, είναι αποτελεσματικό και στην άμμο «αναγκάζει» το σώμα σας να καταναλώσει 1,6 φορές περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με όταν τρέχετε σε σκληρή επιφάνεια. Ακόμη, για όσους είστε λάτρεις της yoga, τα νέα είναι υπέροχα. Το φυσικό περιβάλλον, οι ήχοι της θάλασσας καθώς και η αίσθηση της ένωσης με στοιχεία όπως το νερό αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να κάνετε μια προπόνηση εκεί.

Πάρτε τις κατάλληλες αναπνοές και ξεκινήστε με τις βασικές στάσεις όπως η high lunge, στην οποία και τα τέσσερα άκρα σας πατάνε στο έδαφος, με το ένα πόδι να βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια και το άλλο να είναι τεντωμένο πίσω. Η άμμος λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, αφού μειώνει την πίεση η οποία ασκείται στα γόνατά σας. Ακόμη, για εσάς που είστε πιο προχωρημένοι, το κατακόρυφο το οποίο αναγκάζει το σώμα σας να μπει σε θέση ανάποδη, με τη στήριξη να βρίσκεται στα χέρια καθώς και στο κεφάλι σας, είναι μια ιδανική επιλογή.

Στην ξαπλώστρα

Εάν δεν θέλετε να σηκωθείτε από την άνεση της πετσέτας σας, τα ευχάριστα νέα είναι πως μπορείτε να δώσετε μια κατάλληλη δόση από ενδορφίνες στον οργανισμό σας, σε 15 μόλις λεπτά. Η μαγική λέξη, λοιπόν, είναι ενδυνάμωση κι εκεί πρέπει να στοιχηματίσετε. Ξεκινήστε με ανύφωση ποδιών, δηλαδή ξαπλώστε ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο και το πέλμα να ακουμπάει κάτω και το άλλο να είναι ευθεία και στραμμένο προς τα έξω. Σηκώστε το αργά και κάντε την ίδια κίνηση καθοδικά -πάλι αργά- καθώς με αυτό τον τρόπο θα έχετε πλήρη έλεγχο της κίνησής σας. Τα τρία σετ των δεκαπέντε επαναλήψεων για κάθε πόδι, είναι μια ιδανική αρχή.

Για να τονώσετε τους κοιλιακούς σας, τα λυγιστέ τα γόνατα. Καθώς ξαπλώνετε με τα χέρια σας να βρίσκονται παράλληλα στο σώμα σας, σηκώστε τα πόδια σας και με λυγισμένα τα γόνατα φέρτε τα ενωμένα προς το στήθος σας. Κάνετε αρκετές επαναλήψεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ