Τα omorfamystika.gr και η Βίκυ Χατζηβασιλείου στήριξαν το πολυαθλητικό φεστιβάλ Αιδηψού

Με μεγάλο ενθουσιασμό και εκατοντάδες κόσμο που συμμετείχε σε όλες τις δράσεις, ολοκληρώθηκε το 1ο Πολυαθλητικό Φεστιβάλ ευεξίας στην Αιδηψό που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου με διοργανωτές τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και την ATP Training.

IMG_2411 copy-LR
Μοναδικές εμπειρίες, πολλές συμμετοχές, δράση και θετική ενέργεια πλημμύρισαν τους δρόμους και τις παραλίες της Αιδηψού από τους συμμετέχοντες, τους θεατές, τους εθελοντές και τους επώνυμους που παρευρέθηκαν στην φημισμένη λουτρόπολη για το φεστιβάλ το οποίο η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και στήριξε από την πρώτη στιγμή με τον καλύτερο τρόπο.

EDIPSOSMWF SWIMMING EDIPSOSMWF RUNNING EDIPSOSMWF GAREFIS EDIPSOSMWF AWARD MAYOR
Περισσότεροι από 300 αθλητές σε όλα τα αθλήματα και τις δράσεις, αλλά κι εκατοντάδες παιδιά, έδωσαν το παρόν κι αγωνίστηκαν στο κολύμπι, το τρέξιμο και το SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), απόλαυσαν την ποδηλατοβόλτα, συμμετείχαν στην zumba και στις εναλλακτικές θεραπείες με την Ευζωία Wellness Activities και τον Αντώνη Φραγκάκη, ενώ παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονες χορογραφίες από τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς. Οι συμμετέχοντες έδειξαν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστημονική ημερίδα και τα βιωματικά σεμινάρια ευεξίας ενώ δοκίμασαν τα ευεργετικά αποτελέσματα των ιαματικών νερών στις πισίνες του Thermae Sylla Spa Wellness Hotel και στις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ.

10 KM START copy
Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές και Πανελληνιονίκες, όπως ο Χρήστος Γαρέφης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Νίκος Σημαντήρας, η Βίκυ Κουβέλη και η Μάνια Μπικώφ, ο Στέλιος Πρασσάς, παρευρέθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος.
Η μοναδικότητα της εκδήλωσης ήταν ο συνδυασμός αθλητικού και ιαματικού τουρισμού όπως αυτή παρουσιάστηκε από διακεκριμένους επιστήμονες στην ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε με ομιλητές τον Δρ. Ηλία Ζαχαρόγιαννη και την Δρ. Ελένη Σουλτανάκη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη μεγάλη σημασία της αποκατάστασης από τα μοναδικά ιαματικά λουτρά της Αιδηψού υπογράμμισε η κα Τάρσα Γκίκα διευθύντρια του υδροθεραπευτηρίου ΕΟΤ Αιδηψού.
Στις παρουσιάσεις τους όσον αφορά την ευεξία και τη σχέση αθλητών με την ευζωία αναφέρθηκαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου Χρήστος Γαρέφης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Βίκυ Κουβέλη και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διοργάνωσης στην εποχή που διανύουμε αλλά και τη σημασία της επόμενης ημέρας.
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, κλινική διατροφολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής και η κα Μαριάννα Χρυσικάκου, Wellness editor, αρχισυντάκτρια WellDay-Line Longevity, ανέπτυξαν στα βιωματικά τους σεμινάρια πρακτικές ενσυνειδητότητας και σωστής διατροφής για την καλύτερη υγεία και απόδοση των αθλητών.
Ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος έδωσε το παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη αυτή προσπάθεια των διοργανωτών να φέρουν τον κόσμο στην μαγευτική Αιδηψό για να συμμετέχει σε αγώνες κολύμβησης κι αγώνες δρόμου και συγχρόνως να έχει την δυνατότητα άμεσης αποθεραπείας στα ιαματικά νερά της.
Οι κορυφαίοι αθλητές κι αθλήτριες του 1ου Πολυαθλητικού Φεστιβάλ Ευεξίας που μετείχαν στον ονομαζόμενο «Ηράκλειο Άθλο» έτρεξαν στην διαδρομή του ημιμαραθωνίου δρόμου 21,1 χλμ και κολύμπησαν 3χλμ. Τον Ημιμαραθώνιο της Αιδηψού τίμησε με τη συμμετοχή του ο Παγκόσμιος πρωταθλητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων κ. Στέλιος Πρασσάς ο οποίος στα 86 του χρόνια είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία Μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα.
Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, γνωστός τριαθλητής Δρ. Θωμάς Παπαβασιλείου εξέφρασε την βαθειά ικανοποίησή του για την ασφαλή και εύρυθμη ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
Η διοργανώτρια Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου συμμετείχε στην διαδρομή των 5 χλμ και δήλωσε ενθουσιασμένη από την άψογη διοργάνωση και την προσέλευση αθλητών και θεατών σε κάθε δράση.
Ανανέωσε δε, μαζί με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης κα Χαρούλα Λέντζου, το ραντεβού όλων για την επόμενη χρονιά.
Ένα μεγάλο «μπράβο», στην Lifeguard Hellas, στην Argos Security και στους υπόλοιπους εθελοντές της διοργάνωσης που ακούραστα επί ένα τριήμερο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του φεστιβάλ.
Μεγάλοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας όλοι οι Χορηγοί και Υποστηρικτές που στήριξαν το event από την πρώτη στιγμή.
Μέγας Χορηγός η εταιρεία ΒΙΚΟΣ, πανταχού παρούσα με το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ, ενυδάτωσε τους αθλητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες τους αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις, στις ομιλίες και τα σεμινάρια.
Μέγας Χορηγός Φιλοξενίας το Thermae Sylla Spa Wellness Hotel, το οποίο προσέφερε άψογη φιλοξενία σε όλους τους παρευρισκόμενους με τις υπηρεσίες του.

finishline-LR
Τα αποτελέσματα των αγώνων

Αποτελέσματα Δρόμων

Ηράκλειος ΄Αθλος (Ημιμαραθώνιος και κολύμβηση 3.000μ.)

Γενική Κατηγορία Ανδρών
1.Γαλανάκης Νικόλαος
2.Μποτόπουλος Κώστας
3.Κοιτσάνος Ανδρέας

Γενική Κατηγορία Γυναικών (Ημιμαραθώνιος και κολύμβηση 3.000μ.)
1.Κεραμιδά Αγγελική
2.Μπικώφ Μάνια-Μαρία
3.Παναγιώτου Σταυρούλα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ.)

Γενική Κατηγορία Ανδρών
1.Καραβασίλης Βασίλης
2.Γαλανάκης Νικόλαος
3.Μάρκου Πέτρος

Γενική Κατηγορία Γυναικών
1.Μπιτζελέρη Παναγιώτα-Κυριακή
2.Κεραμιδά Αγγελική
3.Μπικώφ Μάνια- Μαρία

Δρόμος 10χλμ.

Γενική Κατηγορία Ανδρών
1.Πατρίκιος Γεράσιμος
2.Τριάντης Ιωάννης
3.Μοίρας Μάνος

Γενική Κατηγορία Γυναικών
1.Ανδριανάτου Βασιλεία
2.Παυλοπούλου Ιωάννα
3.Λειβαδίτη Παναγιώτα

Δρόμος 5χλμ.
Γενική Κατηγορία Ανδρών
1.Γκανιάτσος Παναγιώτης
2.Καπλανάϊ Σάββας
3.Παλαιολόγος Αθανάσιος

Γενική Κατηγορία Γυναικών
1.Τσάπαλη Μαρία –Αννα
2.Παπαδοπούλου Ευστρατία
3.Ευαγγελοπούλου Βασιλική

Κολύμβηση
750μ. Ανδρών
1ος Τσώνος Αντώνης
2ος Λουπάκης Νίκος
3ος Καγιάς Αντώνης

750μ. Γυναικών
1η Μπιτζελέρη Παναγιώτα
2η Καστόρη Ιωάννα
3η Αλεβιζάκη Σεβήρα

1500μ. Ανδρών (χωρίς στολή)
1ος- Γιάννης Δρυμωνάκος (εκτός συναγωνισμού)
2ος Μοίρας Μάνος
3ος Χαλκίδης Κων/νος

1500μ. Ανδρών (με στολή)
1.Τριβιζάς Χρήστος
2.Μέντος Σταύρος
3.Τριανταφύλλου Κων/νος

1500 μ. Γυναικών
1η Κουρκουτίδου Αθηνά
2η Καλαχάνη Κρυσταλλία
3η Παπαμαρίνου Δήμητρα

3000μ. ανδρών (χωρίς στολή)
1ος Νίκος Σημαντήρας
2ος Μαικ Αργύρης
3. Κουρλιούρος Νίκος

3000μ ανδρών (με στολή)
1.Γαλανάκης Νίκος
3000μ. γυναικών (χωρίς στολή)
1.Βασιλική Κουβέλη
2. Μπικώφ Μάνια
3.Μαρκαντωνάκη Ηρώ

3000μ. γυναικών (με στολή)
1.Κεραμιδά Αγγελική
2. Ασημακοπούλου Παναγιώτα

Ραντεβού για όλους λοιπόν του χρόνου στη φιλόξενη και πανέμορφη πόλη της Αιδηψού για ένα τριήμερο γεμάτο άθληση και ευζωία!

www.edipsosmwf.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ