3 ασκήσεις Pilates για σμιλεμένους κοιλιακούς

H Pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη παρουσιάζει 3 ασκήσεις για να αποκτήσετε σμιλεμένους κοιλιακούς.

Η μέθοδος PILATES έχει τόσα πολλά τα οφέλη που τίποτα δεν θα μπορούσε να περιγράψει απόλυτα τον μαγικό τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει το σώμα. Οι μύες συναρμογούν και με απόλυτο έλεγχο, η επίτευξη της κάθε κίνησης πραγματοποιείται με σεβασμό στο σώμα, δίχως να ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού. Εστιάζει στην ενδυνάμωση των μυών, ειδικά του κορμού, προσφέρει ευλιγισία, ισσοροπία, συντονισμό του σώματος και του πνεύματος και αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας.

“Μέσα από την δική μου εμπειρία και την ενασχόληση μου με την μέθοδο, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι μέσα σε 10 μαθήματα καταλαβαίνεις την διαφορά, σε 20 την βλέπουν οι άλλοι και σε 30 μαθήματα έχεις ένα καινούργιο σώμα.” λέει η Pilates instructor.

Πρόκειται για μία μέθοδο αρκετά δυναμική, ωστόσο οι ασκήσεις της προσαρμόζονται ανάλογα στη φυσική κατάσταση του εκάστοτε ασκούμενου. Η μέθοδος PILATES είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος και τονώσει την ψυχολογία σας, μιας και μια από τις οκτώ αρχές της είναι η βαθιά εισπνοή η οποία έχει αναρίθμητα ωφέλη.
Ας θωρακίσουμε λοιπόν το ανοσοποιητικό μας, ας βελτιώσουμε την ψυχολογία μας αφού μέσω της άσκησης απελευθερώνονται οι ορμόνες της χαράς, οι γνωστές ενδορφίνες και ας ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας κάνοντας PILATES.

Αυτές τις 3 ασκήσεις μπορείτε να τις κτελέσετε από το σπίτι σας ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο για να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς.

1. SIDE BENDING


Είμαστε σε πλάγια θέση. Στηριζόμαστε στο ένα χέρι με την παλάμη μας ή στον αγκώνα μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους καρπούς.
Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή σηκωνόμαστε σε πλάγια σανίδα.
Φροντίζουμε το πάνω πόδι να είναι μπροστά από το κάτω πόδι στο έδαφος.
Προσοχή να είναι ενεργοποιημένος ο εγκάρσιος κοιλιακός και να σφίξουμε καλά τους γλουτούς ώστε να παραμείνει η λεκάνη ευθυγραμμισμένη.

2. BACK SUPPORT


Είμαστε στα καθιστικά μας κόκκαλα. Τα πόδια μας είναι τεντωμένα. Τοποθετούμε τα χέρια μας λίγο πιο πίσω από τα ισχία με τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά.
Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι σε σανίδα, προσέχοντας να μην πέσει η λεκάνη προς τα κάτω.
Διατηρούμε το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης.
Στη συνέχεια μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια, τηρώντας όλα τα παραπάνω. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης και η αύξηση της κινητικότητας του ισχίου.

3. SINGLE STRAIGHT LEG STRETCH


Ανεβάζουμε τον κορμό, τεντώνουμε το ένα πόδι στις 90 μοίρες και το άλλο τεντωμένο λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος.
Η λεκάνη μας σε ουδέτερη θέση σταθερή και τετράγωνη στο έδαφος.
Ενεργοποιούμε τον εγκάρσιο κοιλιακό βυθίζοντας τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή τραβάμε το πόδι δύο φορές προς τον κορμό.
Ο κορμός παραμένει σταθερός πάνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ