3 βασικά λάθη που κάνουμε στη γυμναστική

Αυτά είναι τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και οδηγούν την επόμενη μέρα σε έντονους πόνους, πιασίματα και ματαίωση.

1 Προθέρμανση
Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη είναι η αδιαφορία στην προθέρμανση σας πριν την γυμναστική. Η προθέρμανση βοηθάει το σώμα μας να προετοιμαστεί για την καταπόνηση που θα δεχτεί κατά την διάρκεια των ασκήσεων και να είναι σε θέση να τις εκτελέσει ασφαλέστερα.

Η λάθος αντιμετώπιση της προθέρμανσης διακρίνεται από την απότομη έναρξη του workout ή από την ελάχιστο χρόνο που της αφιερώνετε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τουλάχιστον για 12 λεπτά πρέπει να «ζεσταίνουμε» το σώμα μας πριν από οποιαδήποτε είδος γυμναστικής κι αν ακολουθήσουμε.

2 Διαλείμματα
Η ξεκούραση ανάμεσα στα σετ είναι αναγκαία για να καταφέρει το σώμα να ανταπεξέλθει. Αρκετοί όμως αφιερώνουν παραπάνω χρόνο στα διαλείμματά τους, με αποτέλεσμα να αφήνουν το σώμα τους να κρυώσει τελείως πριν ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

Οι παλμοί μας πρέπει να διατηρούνται ανεβασμένοι και να είναι σταθεροί, γι’ αυτό καλό θα ήταν τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις να μην ξεπερνάνε τα τριάντα δευτερόλεπτα. Καλύτερα να αφήσετε το κινητό μακριά σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να μην επηρεαστείτε από τα μηνύματα και την αρχική του Instagram.

3 Αποθεραπεία
Όσο σπουδαία είναι η ενέργεια πριν την γυμναστική άλλο τόσο θεωρείται και το «τέλος» της. Μετά από μια σειρά εκτελέσεων επίπονων ασκήσεων για το σώμα μας πρέπει να ακολουθήσουν οι σωστές διατάσεις.

Όσο κουρασμένοι κι αν νιώθετε είναι απαραίτητο να μην τις παραλείπετε, καθώς μετά από αυτή την παράλειψη μπορεί να προκληθούν πιασίματα σε ολόκληρο τον κορμό, τραυματισμοί αλλά και να απουσιάσει η ανάλογη ευλυγισία. Φροντίστε να μην βιάζεστε και να κρατάτε τις επαναλήψεις της κάθε διάστασης ξεχωριστά, ιδανικά για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα.

Το μυστικό

Μην κάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια. Ανανεώνετε το πρόγραμμά σας με νέες ασκήσεις, αυξάνοντας σταδιακά και πάντοτε με γνώμονα ακούγοντας το σώμα σας, των αριθμών των επαναλήψεων για να είστε σύντομα ευχαριστημένοι από την προσπάθειά σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ