5 είδη άσκησης για τις κρύες μέρες

Αυτά τα πέντε είδη άσκησης θα σας κρατήσουν απασχολημένους και σε καλή φυσική κατάσταση τις κρύες μέρες του χειμώνα.

1 Τρέξιμο

Αποτελεί την νούμερο ένα αερόβια άσκηση για να κρατηθείτε σε φόρμα και παράλληλα να βελτιώσετε την αντοχή σας, ενώ τον χειμώνα είναι σίγουρα πιο ευχάριστη σε σχέση με το καλοκαίρι, επομένως δικαιολογίες τύπου «κάνει ζέστη», «ζαλίζομαι» παύουν να υφίστανται. Έχετε όρεξη; Φορέστε ένα φούτερ και κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πάρκο. Το ιδανικό θα ήταν να κάνετε 30-40 λεπτά τρέξιμο την ημέρα τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

2 Αντιστάσεις

Μπορεί να βαριέστε όσο τίποτα το γυμναστήριο (αν και υπάρχουν τρόποι για να μην), όμως κακά τα ψέματα: η προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα, μηχανήματα) είναι από τις πλέον αποτελεσματικές για να χάσετε βάρος (ή να το διατηρήσετε) και να δείτε το σώμα σας να αλλάζει εβδομάδα με τη εβδομάδα. Όσον αφορά την προπόνηση που θα ακολουθήσετε, οι επιλογές είναι δεκάδες (δείτε εδώ μερικές από τις πιο δημοφιλείς)

Αν πάλι βαριέστε αφόρητα στο γυμναστήριο, μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε τέτοιο και να κάνετε εκεί τις προπονήσεις σας, χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Δείτε εδώ τις βασικές αγορές που θα πρέπει να κάνετε και εδώ ασκήσεις στο σπίτι μόνο με το βάρος του σώματος.

3 Πολεμικές τέχνες

Tae kwon Do, karate, Aikido, Kung Fu, Brazilian Jiu Jitsu, Kick Boxing. Οι επιλογές που έχετε στον συγκεκριμένο τομέα είναι δεκάδες. Ένα όμως είναι σίγουρο: έχετε εξασφαλίσει μια πλήρη εκγύμναση για όλο το σώμα αλλά και το… μυαλό, μιας και οι περισσότερες από αυτές στοχεύουν περισσότερο στην σωστή χρήση της άμυνας για την αποφυγή χτυπημάτων, παρά στην επίθεση. Όπως και να έχει, οι πολεμικές τέχνες είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν σημαντικά να κάψετε θερμίδες γυμνάζοντας συνολικά όλο το σώμα, αυξάνοντας παράλληλα την ευλυγισία σας, ακόμα και αν βρίσκεστε σε επίπεδο αρχάριου.

4 Αναρρίχηση

Μια άκρως αποτελεσματική προπόνηση για όλο το σώμα. Δεν χρειάζεται να πάρετε τα βουνά για να έρθετε σε επαφή με την γοητεία της αναρρίχησης. Αρκετοί ορειβατικοί και αναρριχητικοί σύλλογοι στην Αθήνα έχουν τις δικές τους σχολές αναρρίχησης στις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε στα αρχάρια τμήματα. Αν θέλετε απλά να εξασκηθείτε στο δημοφιλές άθλημα, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ειδικά εξοπλισμένο χώρο εσωτερικής αναρρίχησης, να κάνετε κινησιολογικά τεστ για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, αλλά και να βελτιστοποιήσετε την τεχνική σας. .

5 Τένις

Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες και να ενδυναμώσετε τόσο τα πόδια όσο και το πάνω μέρος του σώματος, τότε πάρτε γρήγορα μία ρακέτα. Το τένις αποτελεί ιδανική αερόβια άσκηση που μέσα από το έντονο παιχνίδι βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και άρα την φυσική σας κατάσταση, ενώ αν αποφασίσετε να παίζετε τακτικά, δεν είναι ανάγκη να φτάσετε στο επίπεδο του Ναδάλ για να δείτε διαφορά στον πάνω (στήθος, χέρια, ώμους) και στον κάτω (γλουτούς, τετρακέφαλους, γάμπες) κορμό από τον πρώτο κιόλας μήνα -ακόμα και αν είστε αρχάριοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ