Πώς θα αποφύγετε τις αλλεργίες

Aκολουθήστε αυτά τα μυστικά πρόληψης για να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα από τις αλλεργίες.

Φοράτε τη μάσκα σας
Η μάσκα φαίνεται πώς βοηθά και σε αυτήν την περίπτωση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, σχηματίζει ένα εμπόδιο που αποτρέπει τα μολυσμένα με κοροναϊό αερολύματα (μικρά σωματίδια) να εισέλθουν στον οργανισμό μας, αποτρέποντας όμως παράλληλα και την γύρη. Φροντίστε να την φοράτε σωστά για να παραμένετε προστατευμένοι και από.. ιούς αλλά και από την γύρη, καλύπτοντας το στόμα αλλά και την μύτη σας.

Λουστείτε πριν κοιμηθείτε
Το μπάνιο μετά από μια κουραστική ημέρα γεμάτη προκλήσεις μπορεί να είναι ιδανικό για να εκτονώσουμε την ένταση και να χαλαρώσουμε. Το μπάνιο και ειδικά το λούσιμο μπορεί μάλιστα, να κρατήσει μακριά τις αλλεργίες. Με το λούσιμο μπορείτε να ξεπλύνετε και την γύρη, που μπορεί να παγιδεύεται στα μαλλιά σας ειδικά αν χρησιμοποιείτε τζελ.

Διατηρήστε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία
Τα ακάρεα σκόνης, γνωστοί υπαίτιοι που κρύβονται πίσω από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των αλλεργιών, ευδοκιμούν σε σπίτια που η θερμοκρασία τους ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία τους ξεπερνά το 50%. Για αυτό είναι σημαντικό να μην αυξάνετε κατά πολύ την θερμοκρασία στους χώρους σας και να διατηρείτε την υγρασία μεταξύ 40% και 45%.

Πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά
Μην ξεχνάτε ότι τα ακάρεα σκόνης μπορεί να «κρυφτούν» στα κλινοσκεπάσματα σας, για αυτό είναι σημαντικό να πλένετε μία φορά την εβδομάδα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Κελσίου. Σε μελέτη από Annals of Allergy, Asthma and Immunology, διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν την θερμοκρασία εξαλείφθηκαν όλα τα ακάρεα σκόνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ