Τη νέα χρονιά διεκδικήστε την ευεξία στον εργασιακό σας χώρο

Η νέα χρονιά αποτελεί συχνά έναυσμα για καινούργια ξεκινήματα. Φέτος, διεκδικήστε την ευεξία στον εργασιακό σας χώρο.

Δίνει την ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς ποιες είναι οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην καθημερινότητά του και πώς μπορεί να το επιτύχει αυτό, ώστε να ενισχύσει την προσωπική του ανθεκτικότητα για να ανταποκρίνεται καλύτερα στη λήψη αποφάσεων, να μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα και να ενισχυθεί η υγεία, η ενέργεια και η αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Οργανισμού New Economic Foundation υπάρχουν πέντε τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν και να υιοθετήσουν πρακτικές στην καθημερινότητά τους, που θα τους οδηγήσουν, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε βελτίωση της ευεξίας τους.

Αυτοί οι τρόποι και οι πρακτικές μπορούν να ενσωματωθούν στα προγράμματα ευεξίας των εταιρειών:

1 Να συνδέεστε με τους ανθρώπους γύρω σας και να επενδύετε χρόνο στην ανάπτυξη αυτών των σχέσεων για τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας.

2 Να είστε δραστήριοι μέσα στην ημέρα, με περπάτημα, άσκηση, τρέξιμο, ποδήλατο, χορό ή με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα απολαμβάνετε και ταιριάζει με τη φυσική σας κατάσταση.

3 Να δίνετε προσοχή σε όσα σας περιβάλλουν, μέσω μεγαλύτερης παρατηρητικότητας, περιέργειας, αναγνώρισης του ωραίου σε οτιδήποτε ασχολείστε (mindfulness).

4 Να συνεχίσετε να μαθαίνετε, δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα, αναλαμβάνοντας καινούργιες ευθύνες, συμμετέχοντας σε σεμινάρια που θα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση σας και θα σας διασκεδάζουν.

5 Να προσφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο καθημερινά, όπως για παράδειγμα βοηθώντας έναν συνάδελφο, έναν ξένο, με εθελοντισμό ή απλά με ένα χαμόγελο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ