Ποιο είναι το μυστικό για να νικήσετε την αϋπνία;

H αλλαγή στρώματος! Το καλό στρώμα είναι το Α και το Ω του ποιοτικού ύπνου.

Αν το στρώμα σας είναι άνω των 10 χρόνων, αν ξυπνάτε με πόνους στον λαιμό ή την πλάτη, αν τρίζει, αν είναι πολύ βρώμικο, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να το αλλάξετε. Προτού αγοράσετε καινούργιο στρώμα βεβαιωθείτε ότι θα προσφέρει τη σωστή υποστήριξη για τη δική σας σπονδυλική στήλη. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ιδιαίτερα σκληρό, αλλά ούτε και να “βουλιάζει”. Έχετε στο μυαλό σας ότι πάνω σε αυτό θα περάσετε ούτε λίγο ούτε πολύ το ένα τρίτο της ζωής σας!

Για να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα εξετάστε:

Την άνεση: Το στρώμα θα πρέπει να προσφέρει υψηλό συντελεστή υποστήριξης και αίσθησης ανάπαυσης. Να προσαρμόζεται και να ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος, χωρίς να πιέζει τους ώμους και τους γοφούς.

Τη στήριξη: Να υποστηρίζει και να διατηρεί τη της φυσική θέση των οστών και της σπονδυλικής στήλης. Η φυσική στάση της σπονδυλικής στήλης δεν είναι ευθεία γραμμή, αλλά η στάση σχήματος ‘S’.

Τα φυσικά υλικά: Το στρώμα πρέπει να εξασφαλίζει συνθήκες υγιεινής. Αυτό επιτυγχάνεται όταν το στρώμα είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και οικολογικά αντιμικροβιακά και υποαλλεργικά υφάσματα όπως κοκοφίνικα, φυσικό καουτσούκ, κάκτος, βαμβάκι κ.λπ.

Τη διάρκεια: Η διάρκεια του στρώματος εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής του. Το στρώμα θα πρέπει να διατηρεί τη συμπεριφορά και τις αρχικές του ιδιότητες, μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο της εγγύησής του.

Το μυστικό

Οι πάσης φύσεως φωτεινές οθόνες (τηλεόραση, κινητό, laptop, iPad κ.λπ.) μπορεί να δράσουν σαν διεγερτικά, οπότε θα ήταν καλύτερο να τις αποφύγετε πριν κοιμηθείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ