Vegan BBQ Burger

Vegan Burger με γεύση Cheddar

Αλλάζουμε τα δεδομένα και ανατρέπουμε ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων σε μια πιο υγιεινή εκδοχή!

ΥΛΙΚΑ

• Ψωμάκια του burger
• 3 μεγάλες πατάτες
• 2 καρότα (τριμμένα στον χοντρό τρίφτη)
• 1 πράσο (κομμένο σε ψιλές ροδέλες)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη σε ψιλές φέτες)
• Φύλλα μαρουλιού
• Ντομάτα (σε φέτες)
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι ψιλοκομμένα)
• Λίγο αλεύρι
• Σάλτσα BBQ
Τυρί VIOFREE με γεύση cheddar

VIOFREE_CHEDDAR_180G

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά, τις τυλίγουμε όπως είναι με την φλούδα τους και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά (τις τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα κατά διαστήματα για να βεβαιωθούμε).

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, τραβάμε στην άκρη ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε και έτσι όπως είναι ζεστές τις περνάμε από ένα τρυπητό πιέζοντάς τες με το κουτάλι μέσα σε ένα μπολ. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν ζύμη (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να δέσει το μείγμα μας).

Παίρνουμε το μείγμα μας και το πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές να ροδοκοκκινίσουν. Συναρμολογούμε τα burger μας βάζοντας στη βάση του ψωμιού μας και στο καπάκι bbq σάλτσα, μετά με τη σειρά μαρούλι, μπιφτέκι, ντομάτα, μία φέτα τυρί Viofree με γεύση cheddar, από επάνω το καπάκι  και τελειώσαμε, κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα burger μας και σερβίρουμε.

Αναζητήστε τα προιόντα Viofree σε πάνω από 200 βιολογικά & deli καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!
Μπείτε στη σελίδα της Viofree στο Facebook και δείτε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ