Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου

Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη, μια μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσηση ή ακόμη και θάνατο στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου1, προσβάλλει το 5–10% των ενηλίκων και το 20–30% των παιδιών2. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), υπολογίζεται ότι οι ετήσιες επιδημίες οδηγούν σε 3-5 εκατομμύρια περιστατικά βαριάς ασθένειας και έως και 650.000 θανάτους παγκοσμίως.

Η γρίπη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για ευπαθή άτομα τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο βαριάς νόσου ή επιπλοκών, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, οι έγκυοι, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 5 ετών3. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Π.Ο.Υ, ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας κατά της γρίπης.

Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου της Mylan για την περίοδο εμβολιασμού 2019-2020

Ως ηγέτιδα στην παραγωγή του αντιγριπικού εμβολίου, η εταιρεία Mylan έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε αυτό το σημαντικό προϊόν. Καθώς είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, η Mylan ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει εγκαίρως και εξ’ ολοκλήρου το σύνολο των προβλεπόμενων προμηθειών του αντιγριπικού εμβολίου, τόσο προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και τους ασθενείς. H Mylan Ελλάδος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς παρέχοντας όλη την προκαθορισμένη ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων και επιπλέον ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση με επιπρόσθετη ποσότητα, μετά από αίτημα των αρχών.

Το ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης της αγοράς υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρό φέτος λόγω των συχνών μεταλλάξεων του ιού και της δυσκολίας στην απομόνωση των κατάλληλων στελεχών για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή των εμβολίων. Ωστόσο, παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ήταν διαθέσιμο στους ασθενείς ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Με τo τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο η Mylan έθεσε σε ετοιμότητα ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ταχεία ανταπόκριση στην καθυστερημένη αναφορά των στελεχών της γρίπης και την έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων στους πολίτες.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Mylan είναι δεσμευμένη στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος της δημόσιας υγείας. Με το αντιγριπικό εμβόλιο, η Mylan αποδεικνύει την αφοσίωσή της στους επαγγελματίες υγείας, στα φαρμακεία και στις αρχές και με την έγκαιρη παράδοση όλης της διαθέσιμης ποσότητας του αντιγριπικού εμβολίου συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πραγματοποίηση των εθνικών προγραμμάτων ανοσοποίησης.

Σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan
Η Mylan, με το αντιγριπικό της εμβόλιο συμβάλλει στη συνεχιζόμενη προστασία των οικογενειών και των κοινοτήτων κατά της γρίπης. Το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ενδείκνυται για την προφύλαξη από τη γρίπη, ιδιαίτερα για τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών5. Το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ενδείκνυται για ενήλικες και παιδιά από 3 ετών και άνω6.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ