Αποτοξινωθείτε από την τοξική σας σχέση!

Αν μπορείτε να αποτοξινώσετε το σώμα σας, σίγουρα μπορείτε να διορθώσετε την ερωτική σας σχέση ή να λύσετε προβλήματα με μια αγαπημένη φίλη.

Όλοι έχουμε περάσει από σχέσεις που δεν πηγαίναν καλά, είτε πρόκειται για φίλο είτε για εραστή είτε για συγγενή. Πώς θα ξέρετε αν μια σχέση είναι τοξική; Να πώς θα τις εντοπίσετε:

Να είστε ειλικρινείς
Αν νιώθετε «κολλημένοι» ή ανήσυχοι όταν σκέφτεστε ένα συγκεκριμένο άτομο, δώστε προσοχή για να εξετάσετε το γιατί: “Γιατί νιώθω έτσι; Γιατί είναι σημαντική αυτή η σχέση;” Τώρα είναι η στιγμή να δείξετε ανελέητη ειλικρίνεια.

Κάντε ένα βήμα
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το στάσιμο τσι (δηλαδή η ενέργεια) είναι η κύρια αιτία ασθενειών. Έτσι, αν νιώθετε έλλειψη ενέργειας κοντά σε ένα άτομο, ξεκινήστε μια συζήτηση ή γράψτε του ένα γράμμα. Εξερευνήστε τα αισθήματά σας για να δώσετε ώθηση σε πραγματικές συναισθηματικές αλλαγές.

Ασχοληθείτε με τις δικές σας ανάγκες
Στις προβληματικές σχέσεις, συχνά ασχολούμαστε με τα θέλω και τις ανάγκες του άλλου, βάζοντας στην άκρη τις δικές μας ανάγκες. Βρείτε χρόνο για τους στόχους και τις επιδιώξεις σας.

Κάντε focus στα θετικά
Θυμήσου τους λόγους που σας έκαναν να αγαπήσετε τον άλλο και υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τα προσόντα που τον εξιλεώνουν. Αναζητήστε τα καλά χαρακτηριστικά του και επικεντρωθείτε κυρίως σε αυτά.

Το μυστικό

Ακόμα κι όταν μια σχέση πρέπει να τελειώσει, αφήστε την με γαλήνη και αποδοχή. Κάνοντάς το, θα ελευθερωθείτε από την πικρία ή το θυμό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ