Βελτιώστε την ερωτική σας ζωή με 5 φυσικούς τρόπους

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μέχρι έναν βαθμό το να μην έχετε πάντα την ίδια διάθεση για σεξ. Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή με 5 φυσικούς τρόπους.

Πολλοί είναι οι παράγοντες εκείνοι που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ερωτική μας διάθεση, από το στρες και το άγχος μέχρι την πιθανή παρουσία κάποιας ασθένειας ή ακόμα και μέσα από την σκληρή πραγματικότητα οτι μεγαλώνουμε και γερνάμε. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνητικά δεδομένα που δείχνουν πως το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών στην Αμερική έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Πώς να ξαναβρείτε την ερωτική σας διάθεση;

Το να επαναφέρετε την ερωτική σας διάθεση μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύετε και δεν χρειάζεται να καταφύγεται αμέσως στα φάρμακα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η ερωτική σας επιθυμία και οι οποίοι είναι απολύτως φυσικοί.

Αγκαλιαστείτε
Το λένε και οι έρευνες, πως 20 δευτερόλεπτα αγκαλιάς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της οκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που βοηθά τους δύο συντρόφους να έρθουν πιο κοντά, να δεθούν ο ένας με τον άλλον και να εκφράζονται με περισσότερη τρυφερότητα. Επομένως, η ενίσχυση της συναισθηματικής εγγύτητας μπορεί να ξυπνήσει την ερωτική σας διάθεση.

Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας
Η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, βοηθούν στο να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων. Επιπλέον, μέσω της άσκησης εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και σας βάζουν σε ερωτική διάθεση. Ακόμη, μέσω της άσκησης αυξάνεται η παραγωγή τεστοστερόνης που σας κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί και ποθητοί από τη μία, ενώ από την άλλη ανεβάζει την ερωτική επιθυμία αλλά και την ποιότητα της στύσης στον άνδρα.

Πιείτε κόκκινο κρασί
Το κρασί σε μικρή βέβαια ποσότητα μπορεί να δράσει θετικά στην ερωτική σας διάθεση, καθώς βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνοντας τη διέγερσή σας. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει μόνο με το κόκκινο και όχι με το λευκό κρασί.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία του συντρόφου σας
Ένα ακόμη μυστικό για μεγαλύτερη ερωτική διάθεση είναι το να κοιτάζετε την φωτογραφία του ερωτικού σας συντρόφου. Σύμφωνα με την Helen Fisher, ανθρωπολόγο στο Rutgers University, οι άνθρωποι που κοιτάζουν τη φωτογραφία του συντρόφου τους για 30΄΄ ή και περισσότερο, ο εγκέφαλός τους παράγει ντοπαμίνη, μία χημική ουσία που ενισχύει τη λίμπιντο. Επομένως, κρατείστε την φωτογραφία του συντρόφου σας και κοιτάξτε την μέσα στη μέρα.

Γυμνάστε τους «μυς του σεξ»
Πριν από περίπου μισό αιώνα, ο αμερικανός γυναικολόγος δρ. Arnold Kegel, στην προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα της ακράτειας, ανακάλυψε τυχαία ορισμένες ασκήσεις -γνωστές ως «Kegel»- οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα και για την εκγύμναση των «μυών του σεξ». Οι «μύες του σεξ» (ηβοκοκκυγικοί) είναι οι μύες που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση. Προσπαθήστε να τους συστέλλετε, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση, και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 2-3˝. Εισπνεύστε σε κάθε σφίξιμο και εκπνεύστε χαλαρώνοντας τους μυς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ