Δύσκολη μέρα στη δουλειά;

Αυτές τις μέρες, λόγω εορτών και αδειών υπάρχουν πιεστικά deadlines. Η προϊσταμένη ξεσπά επάνω σας, ο διευθυντής έχει τις κακές του και οι συνάδελφοί σας δε σας αφήνουν να δουλέψετε; Αν χάνετε την ηρεμία σας στη δουλειά, δείτε πώς μπορείτε να την ξαναβρείτε σε μερικά λεπτά:

Βάλτε στην επιφάνεια εργασίας ένα wallpaper που σας «ταξιδεύει». Μπείτε στο www.wallpapers.com και επιλέξτε ένα μαγευτικό τοπίο που μόλις το κοιτάτε, σας κάνει να… χάνεστε!

Πάρτε μια κρέμα χεριών με ευκάλυπτο και δυόσμο και φυλάξτε τη στο συρτάρι σας. Όταν αρχίσετε να στρεσάρεστε, κάντε λίγο μασάζ με αυτή στα χέρια σας. Η μυρωδιά και το μασάζ θα σας κάνουν να χαλαρώσετε.

Σηκωθείτε από το γραφείο σας και βγείτε για λίγο έξω. Ακόμη και λίγα λεπτά θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να ξαναβρείτε την ψυχραιμία σας.

Αν είστε μόνοι στο γραφείο, κλείστε για λίγο τα φώτα και τα μάτια σας και σκεφτείτε 5 καλά πράγματα που σας συνέβησαν μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη ημέρα. Στο χέρι σας είναι να συνεχίσουν να σας συμβαίνουν.

Ψάξτε για ανέκδοτα στο διαδίκτυο. Μπείτε στο www.anekdota.gr και διώξτε την πίεση… γελώντας!

Πιείτε λίγο τσάι. Προκειμένου να το απολαύσετε και να το αφήσετε να σας χαλαρώσει, προτιμήστε να κάνετε ένα διάλειμμα πίνοντάς το κι όχι να κρατάτε με το ένα χέρι το φλιτζάνι και με το άλλο να πληκτρολογείτε.

 

Το μυστικό

Προσπαθείστε να είστε όσο πιο αποδοτικοί μπορείτε αποφεύγοντας αυτούς που σας τρώνε τον χρόνο. Έτσι, θα είστε ήρεμοι όταν φύγετε από τη δουλειά αφού θα έχετε τακτοποιήσει τις περισσότερες εκκρεμότητές σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ