Θέλετε οι άνθρωποι να συμφωνούν με αυτά που λέτε;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να κουνάτε το κεφάλι σας όταν μιλάτε, λένε οι έρευνες!

Αν θέλετε να συμφωνούν οι άλλοι μαζί σας
Κάνε το νεύμα «nodding». Αυτό γίνεται όταν πιστεύετε ότι αυτό που λέτε είναι πραγματικά αληθινό και, ως εκ τούτου, πιθανότατα θα αρχίσει να κουνάει επίσης και ο συνομιλητής σας το δικό του κεφάλι και να ενδέχεται να συμφωνήσει μαζί σας. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να κάνετε καλή εντύπωση σε κάποιον, αλλά να μην είστε άπληστοι. Αυτό δεν θα λειτουργήσει σε όλους.

Γίνετε πιο σοβαροί
Κάθε φορά που λέτε κάτι σημαντικό για εσάς, πείτε σοβαρά ότι σας το δίδαξε ο πατέρα σας. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν τις γονεϊκές συμβουλές πιο εύκολα.

Μην λέτε στον άλλον πως κάνει λάθος
Με το να ακυρώνετε την προσπάθειά του άλλου, θα τον κάνετε να βρει τρόπους να το κάνει και σε εσάς. Δεχτείτε τις προτάσεις, λέγοντας του πως υπάρχει και μία άλλη οπτική γωνία.

Αποκριθείτε με ένα χαμόγελο
Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν κάποιος σας συμπαθεί επιλέξτε μια λέξη που λέει ο συνομιλητής σας και κάθε φορά που την χρησιμοποιεί, αποκριθείτε με ένα θετικό νεύμα ή ένα χαμόγελο. Αν η σχέση σας εξελιχθεί θετικά, θα παρατηρήσετε ότι θα χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη ή παρόμοιες με αυτήν φράσεις, πιο συχνά.

Δανειστείτε ένα προσωπικό αντικείμενο του
Αν πιστεύετε ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί δανειστείτε το στυλό του. Αν δεν σας συμπαθεί η συνθήκη αυτή είναι τόσο αμελητέα που δεν θα μπορεί να αρνηθεί. Τελικά, ίσως και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είστε και τόσο κακός όσο νόμιζε.

Το μυστικό

Μην περιμένετε ότι οι άλλοι θα συμφωνούν πάντα μαζί σας. Να θυμάστε να είστε ο εαυτός σας, με τη δική σας γνώμη, άποψη, σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες. Ακόμα και αν έχετε δίκαιο, αυτό δε σημαίνει ότι ο άλλος πρέπει να το ασπαστεί, να το αναγνωρίσει και να συμφωνήσει μαζί σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ