Κάθε πρωί: γίνετε πιο παραγωγικοί σε ένα λεπτό!

Δοκιμάστε αυτήν τη συνήθεια που θέλει μόλις ένα λεπτό και γίνεται πιο παραγωγικοί!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το πιο δύσκολο κομμάτι μιας μέρας είναι το ξεκίνημά της. Πράγματι, πολλές φορές ξυπνάμε με κακή διάθεση και ελάχιστη ενέργεια, αλλά (τις περισσότερες φορές) αυτό ανατρέπεται στη διάρκεια της ημέρας και τελικά αφήνουμε ολοκληρωτικά πίσω την αρχική μας διάθεση.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η καλή διάθεση συνδέεται με την παραγωγικότητα. Συγκεκριμένα, η ειδικός σε θέματα ψυχολογίας και ευτυχίας Gretchen Rubin, προκρίνει τον κανόνα του ενός λεπτού ως ιδανικό τρόπο να ξεκινάμε την ημέρα μας παραγωγικά.

Τι ακριβώς προβλέπει;
Πριν ξεκινήσετε τις σημαντικές δραστηριότητες της ημέρας, κάντε όσα πράγματα μπορούν να χωρέσουν στη διάρκεια ενός λεπτού. Δηλαδή, διπλώστε τα ρούχα που έχετε αφήσει στην καρέκλα, μαζέψτε (και πετάξτε) άχρηστους φακέλους λογαριασμών, βάλτε το πιάτο του πρωινού σας στο πλυντήριο και ετοιμάστε τα πράγματά σας για τη δουλειά.

Πώς αυτό επιδρά στην ψυχολογία;
Πολύ απλά, νιώθετε ότι κάνατε κάτι παραγωγικό και ότι βάλατε ήδη μερικά “τικ” στην to-do list σας. Έτσι νιώθετε πιο δραστήριοι και το πρόγραμμά σας -αλλά τελικά και το σπίτι σας- γίνονται λιγότερο χαοτικά- η καινούρια μέρα δε σας φαίνεται πια βουνό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ