Μήπως οι φίλοι σας σας στρεσάρουν;

Ίσως να σας φαίνεται τραβηγμένο, αλλά οι λάθος επιλογές στις φιλικές σας σχέσεις, μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα με την καρδιά σας, αφού οι έντονες σχέσεις μπορούν ν’ αυξήσουν την πίεσή σας, όπως αναφέρεται στο Annals of Behavioral Medicine.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της μελέτης οι ψυχολόγοι μέτρησαν την πίεση ανθρώπων καθώς συναναστρέφονταν με φίλους τους που οι ίδιοι χαρακτήριζαν “δύσκολους ανθρώπους”. Όταν πάνω στη συζήτηση αναφέρθηκαν σε ένα άσχημο γεγονός η πίεσή τους ανέβηκε δύο φορές περισσότερο στις περιπτώσεις που οι “άσπονδοι” φίλοι αντί να τους υποστηρίξουν συναισθηματικά τους κριτίκαραν και παρέμεινε ανεβασμένη κατά τη διάρκεια του δωδεκάλεπτου διαλείμματος. Αν κι οι δικοί σας φίλοι σας στρεσάρουν δείτε τι μπορείτε να κάνετε
Περιορίστε τις εξόδους σας: με τους δύστροπους φίλους σου σε σινεμά, σπορ και clubbing, όπου δε χρειάζεται να μιλάτε πολύ και φυλάξτε για να μοιραστείτε τις πιο προσωπικές σας στιγμές για τους πραγματικούς κολλητούς σας.

Μιλήστε: “Υπάρχει ένας είδος “ρατσισμού” μεταξύ των φίλων” υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης Τζούλιαν Χολτ – Λούνσταντ, Ph.D “όπου ο καθένας είναι κρυφά πεπεισμένος ότι κατά κάποιο τρόπο είναι ο καλύτερος από τους δύο”. Ο ειλικρινής διάλογος βάζει τέρμα σε αυτό.

Μην καταπίνετε την αντίδρασή σας: Αν κάποιος φίλος σας πικραίνει μην κάνετε πίσω για να φανείτε διακριτικοί. Εξηγήστε του πώς αισθάνεστε και ποια επίπτωση είχε για σας η κίνησή του.

 

Το μυστικό

Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σας και αντέχει τις επιτυχίες σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ