Μήπως το facebook μειώνει τον αυτοέλεγχο σας;

Κι όμως, η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας καταστρέφει τη βούληση. Δείτε πως να την επαναφέρετε.

Αν δυσκολεύεστε να αντισταθείτε σε ένα ζευγάρι μπότες, ίσως φταίει το προφίλ σας στο Facebook. Όταν περνάτε χρόνο σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να μειωθεί ο αυτοέλεγχός σας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Consumer Research.

Η κατάσταση: Προτιμάτε να παίξετε στο facebook από το να τελειώσετε τη δουλειά σας.

Κάντε το εξής: Ένα μικρό διάλειμμα.
Όταν το στρες εξαφανίζει τον αυτοέλεγχό σας, είναι πιο δύσκολο να αντισταθείτε στις αναβολές. Πάρτε δέκα λεπτά για να ανακουφιστείτε από το στρες. Πηγαίνετε μια βόλτα ή κάντε μια σύντομη σιέστα. Μια αύξηση στο σάκχαρο του αίματος μπορεί επίσης ν’ αυξήσει τη θέλησή σας, γι’ αυτό δοκιμάστε ένα σνακ όπως μια χούφτα αμύγδαλα.

Η κατάσταση: Σας φαίνεται τέλεια ιδέα  να στέλνετε μηνύματα στον πρώην σας.

Κάντε το εξής: Σβήστε το προφίλ του.

Υπάρχει λόγος που έχετε την ξαφνική παρόρμηση να στείλετε μήνυμα στο inbox του στον πως-τον-λένε έπειτα από ένα ξενύχτι. Ο αυτοέλεγχός σας έχει πέσει στο τέλος της νύχτας. Είστε κουρασμένοι και μάλλον έχετε πιει. Για να το αποφύγετε, πάρτε επιπλέον προφυλάξεις. Σβήστε και τον αριθμό του κινητού του και δώσ’ τον σε μια φίλη σε περίπτωση που τον χρειαστείτε κάποτε. Δεν είστε έτοιμοι ακόμα;  Αλλάξτε το όνομα στην επαφή σε κάτι τύπου «Κακή ιδέα», ώστε να έχετε μια υπενθύμιση κάθε φορά που θέλετε να του στείλετε μήνυμα.

Η κατάσταση: Μόλις πέρασατε από ένα μαγαζί με παπούτσια και λατρέψατε ένα ζευγάρι γόβες

Κάντε το εξής: Επιστρέψτε ξανά σε μία βδομάδα.
Όταν ο πειρασμός είναι μπροστά σας, είναι δύσκολο να τον αγνοήσετε. Μη λετε όχι στον εαυτό σας, γιατί έτσι θα θέλετε τις γόβες ακόμα πιο πολύ. Υποσχεθείτε του ότι θα τα θέλετε ακόμα σε μια βδομάδα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα νιώθετε την ίδια παρόρμηση να ξοδευτείτε μόλις φύγετε από το κατάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ