Οι κλίκες στη δουλειά σας βοηθούν να πετύχετε;

Κι όμως στον εργασιακό «πόλεμο» ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Αντιμετωπίστε κάθε είδους απειλή με συντονισμένη δράση για την προώθηση των κοινών σας συμφερόντων!

Ένα καλό βιογραφικό δεν εξασφαλίζει πάντα μια καλή καριέρα. Χρειάζεται συνέπεια στους χρόνους σας, νέους στόχους, αναβάθμιση των γνώσεων, φιλοδοξία, διπλωματία και… ιερή συμμαχία με κάποιους συναδέλφους, είτε είναι υψηλόβαθμοι είτε χαμηλόβαθμοι. Αυτή θα σας υποστηρίξει, θα καλύψει τα νώτα σας αλλά και θα σας βοηθήσει να πετύχετε.

Δώστε βάση στις αξίες
Εκτίμηση, αλλησεβασμός, ειλικρίνεια, επικοινωνία και αμοιβαιότητα είναι τα βασικά (πολεμο)εφόδια για να είναι μια συμμαχία αποτελεσματική.

Αφιερώστε χρόνο
Για να υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ σας χρειάζεται… σκάψιμο! Καλλιεργήστε τις επαφές σας με τηλέφωνα, e-mail, συναντήσεις για καφέ ή φαγητό. Με τη δική σας φροντίδα οι συμμαχίες σας θα καρποφορήσουν, ενώ θα αναπτυχθεί και ένα φιλικό κλίμα αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης

Φροντίστε να είστε εχέμυθοι
Το κουτσομπολιό, η μεταφορά των λεγομένων σε άλλους, η αρνητική κριτική δεν προωθούν την εμπιστευτικότητα που χρειάζεται μια συμμαχία, ενώ αυξάνουν την επιφυλακτικότητα των συμμάχων σας.

Μην υπόσχεστε κάτι
Εάν δεν μπορείτε να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας, μην το κάνετε. Θα κλονιστεί η αξιοπιστία σας προς εκείνους και αυτό δε σας συμφέρει καθόλου.

Έσο έτοιμοι
Σε όλες τις συμμαχίες θα προκύψουν δυσκολίες για διάφορους λόγους, εξωγενείς ή ενδογενείς. Να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό, να έχετε εύκαιρες λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε και να αναζητάτε πάντα τον ειλικρινή διάλογο, χωρίς να συζητάτε το πρόβλημα δεξιά και αριστερά. Μην ξεχνάτε ότι παντού θα υπάρχουν άνθρωποι που με ευχαρίστησή τους θα μετέφεραν τα δικά σας αρνητικά σχόλια στους άλλους.

 

Το μυστικό

Πάντα να θυμάστε πώς όταν είστε ενωμένοι και έχετε ομαδικό πνεύμα πολλά μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ