Οι 7 δεξιότητες που έχουν οι αξιαγάπητοι άνθρωποι

Για να είστε αγαπητοί και να δείχνετε πάντοτε ευχαριστημένοι και ευδιάθετοι δεν χρειάζεται να έχετε τέλεια εμφάνιση ή έμφυτο ταλέντο. Σύμφωνα με την έρευνα του UCLA οι αξιαγάπητοι άνθρωποι έχουν κατανόηση και είναι ειλικρινείς.

Στην μελέτη που διεξήχθη σε περισσότερα από 1 εκατ. άτομα, βαθμολογήθηκαν 500 επίθετα που χαρακτηρίζουν τους αγαπητούς ανθρώπους. Την υψηλότερη βαθμολογία πήραν όχι αυτοί που θα περίμενε κανείς δηλαδή οι κοινωνικοί, οι ευφυής και οι ελκυστικοί αλλά οι ειλικρινείς και οι άνθρωποι με κατανόηση. Τα επίθετα αυτά περιγράφουν τους ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένη την συναισθηματική νοημοσύνη.

Επτά είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξετε για να γίνετε αρεστοί.

Κάνετε ερωτήσεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι δεν ακούνε. Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης σκέφτονται τι θα πουν μετά ή πόσο τους επηρεάζει ή προσβάλει αυτό που λέει ο συνομιλητής τους. Ένας απλός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι ερωτήσεις. Στους ανθρώπους αρέσει να ξέρουν ότι κάποιος τους ακούει. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ σεβασμό και εκτίμησή θα κερδίσετε κάνοντας ερωτήσεις.

Να είστε γνήσιοι

Το να είσαι γνήσιος και ειλικρινής είναι απαραίτητο για να κερδίσεις την αγάπη των άλλων. Κανείς δεν συμπαθεί τους ψεύτες. Οι άνθρωποι προτιμούν αυτούς τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν. Αυτός που λέει την αλήθεια είναι πάντα ένα άτομο με αυτοπεποίθηση στο οποίο μπορείς να βασιστείς.

Να μη κρίνετε

Αν θέλετε να είστε αγαπητοί πρέπει να είστε ανοιχτόμυαλοι. Εχοντας ανοιχτό μυαλό γίνεστε προσιτοί και ενδιαφέροντες για τους άλλους. Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που είναι ξεροκέφαλος και δεν δέχεται τις απόψεις των άλλων.

Μη επιδιώκετε την προσοχή

Οι άνθρωποι αντιπαθούν αυτούς που δείχνουν απεγνωσμένη ανάγκη για προσοχή. Δεν χρειάζεται να είστε εξωστρεφείς για να γίνετε αρεστοί. Αυτό που χρειάζεται είναι να είστε φιλικοί και διακριτοί. Οταν μιλάτε σε ένα τόνο φιλικό και συνοπτικό και είστε φιλικοί οι συνομιλητές σας θα σας ακούνε με περισσότερη προσοχή και θα είναι καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι.

Χρησιμοποιήστε το σωστό body language

Δώστε βάση στις χειρονομίες, τις εκφράσεις σας και το τόνο της φωνής σας. Μιλήστε με ενθουσιασμό, σηκώστε τα χέρια και κοιτάξτε τον συνομιλητή σας στα μάτια. Το πως το λέμε είναι μερικές φορές σημαντικότερο από το τι λέμε.

Θυμηθείτε τα ονόματα

Από την μέρα της γέννησης, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν χαράξει τον ήχο του ονόματος μας στο μυαλό μας. Είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας. Οταν αναφέρεστε στους άλλους με το όνομα τους, τους κάνετε να νιώθουν σημαντικοί και αγαπητοί.

Χαμογελάστε

Οι άνθρωποι φυσικά και ασυνείδητα αντικατοπτρίζουν τη συμπεριφορά του συνομιλητή τους. Αν θέλετε να αρέσετε χαμογελάστε και είναι σίγουρο ότι θα το χαμόγελο θα σας επιστραφεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ