Πότε πρέπει να ανησυχείτε στη σχέση σας

Τι είναι αυτά που κρύβονται πίσω από τα σημάδια και τις συμπεριφορές που λειτουργούν ως βαρόμετρο της σχέσης; Μάθετε πότε να ανησυχείτε.

1 Ανησυχήστε αν…
Η ζήλια ξεπερνάει τα όρια
Αν η ζήλια γίνει έντονη και επηρεάζει τη συμπεριφορά σας ή του συντρόφου σας, συχνά υποδεικνύει ανασφάλειες. Η μη υγιής ζήλια μπορεί να κάνει ένα άτομο να συμπεριφέρεται παράλογα και με επιτακτικό τρόπο: περιορίζουν τις επαφές του συντρόφου τους με τους φίλους τους ή την πρόσβασή του στα χρήματα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές και για να πετύχει μια σχέση πρέπει να αντιμετωπιστεί.

2 Ανησυχήστε αν…
Δεν μπορείτε να συγχωρήσετε
Αν ο σύντροφός σας σας έχει πληγώσει, μπορεί να είναι δύσκολο να μην κρατήσετε μούτρα, αλλά πρέπει να αντισταθείτε – δεν καλό ούτε για τη σχέση σας, αλλά ούτε και για την υγεία σας. Έρευνες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι με εκδικητική προσωπικότητα και χρόνια επιθυμία να ανταποδώσουν το κακό λόγω της μεγάλης τους εχθρικότητας μπορεί να θέτουν τον εαυτό τους σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων.

3 Ανησυχήστε αν…
Το μικρό διάστημα μειωμένης libido μετατρέπεται σε μόνιμη αποχή
Περισσότερα από το 25% των ζευγαριών που παίρνουν διαζύγιο παραθέτουν την έλλειψη σεξ ως λόγο κατάρρευσης του γάμου τους. Η λίμπιντο των περισσότερων γυναικών πέφτει τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Αν έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες χωρίς να επανέλθει η λίμπιντό σας, είναι πιθανό να κρύβεται άλλο ζήτημα από πίσω.

4 Ανησυχήστε αν…
Μειώνετε ο ένας τον άλλο δημόσια
Αυτό δείχνει βαθιά έλλειψη σεβασμού και πρέπει να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει. Οι δημόσιες διαφωνίες ή προσβολές επέρχονται όταν ένα άτομο ή ένα ζευγάρι αναζητά υποστήριξη από έναν τρίτο ή όταν θέλουν να φέρουν σε αμηχανία το σύντροφο τους επειδή είναι μια άβολη κοινωνική περίσταση. Όμως, η υπονόμευση τους ενός από τον άλλο δημόσια απλά θα προκαλέσει πικρία. Υιοθετήστε τη μαγική αναλογία 5:1 του ψυχολόγου Τζον Γκότμαν – προέβλεψε πόσοι από 700 νιόπαντρα ζευγάρια θα έμεναν παντρεμένα για δέκα χρόνια βλέποντας ποια ζευγάρια είχαν τουλάχιστον πέντε θετικές αντιδράσεις για κάθε αρνητική σε μια 15λεπτη κουβέντα.

5 Ανησυχήστε αν…
Νιώθετε σαν αδέρφια
Είναι δείγμα απώλειας της σεξουαλικής οικειότητας. Είναι πολύ δύσκολο να δείτε το σύντροφό σας σεξουαλικά όταν η σχέση έχει εξελιχθεί έτσι που να μοιάζει αδερφική. Ποτέ, όμως, μη λέτε ποτέ – μερικά ζευγάρια μπορούν να ξανακερδίσουν την οικειότητα, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά.

6 Ανησυχήστε αν…
Δεν μπορείτε να εκφράσετε πώς νιώθετε (ειδικά στο κρεβάτι)
Η επικοινωνία αποτελεί μεγάλο κομμάτι του σεξ κι όμως οι γυναίκες φοβούνται να πουν στο σύντροφό τους τι θέλουν. Το πρώτο πράγμα που έχουν κοινό οι σεξουαλικά ικανοποιημένες γυναίκες είναι η ικανότητα να μεταδίδουν τις σεξουαλικές επιθυμίες τους στο σύντροφό τους – τόσο εντός όσο και εκτός κρεβατιού.

 

Το μυστικό

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν έχετε κάνει σεξ το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Συχνά η ζωή καταστέλλει τις σεξουαλικές επιθυμίες μας – η κούραση, το στρες, οι ασθένειες και τα σκαμπανεβάσματα μιας σχέσης μειώνουν την επιθυμία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ