Πώς η θετική σκέψη οδηγεί σε θετικές αλλαγές

Ποια είναι τα βήματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να γίνει η θετική σκέψη δεύτερη φύση σας, προκειμένου να αποκομίσετε με αυτόν τον τρόπο σπουδαία οφέλη. Εδώ είναι 10 συμβουλές για να έχετε θετική σκέψη σύμφωνα με το LifeHack:

1. Περάστε χρόνο με θετικούς ανθρώπους
Αν περιβάλλεστε από τοξικούς ανθρώπους, η αρνητικότητά τους μπορεί να σας επηρεάσει. Περάστε χρόνο με θετικούς φίλους και μέλη της οικογένειας σας για να αυξήσετε την πιθανότητα να γίνει η θετική σκέψη τους και δική σας. Είναι δύσκολο να είσαι αρνητικός όταν όλοι γύρω σου είναι τόσο θετικοί.

2. Αναλάβετε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας
Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και δυσκολίες στη ζωή, μην παίζετε το ρόλο του θύματος. Αναγνωρίστε τον ρόλο σας στην κατάσταση και αναλάβετε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας. Η αποδοχή της ευθύνης μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε από τα λάθη σας και να σας αποτρέψει από το να κατηγορείτε τους άλλους αθέμιτα.

3. Συμβάλετε στην κοινωνία
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αισθάνεστε καλά για το τι έχετε, είναι να εστιάσετε σε αυτό που πρέπει να δώσετε. Κάντε εθελοντισμό. Βοηθώντας τους άλλους μπορεί να αποκτήσετε μια νέα προοπτική στον κόσμο και να σας βοηθήσει με τη θετική σκέψη.

4. Διαβάστε θετικό και εμπνευσμένο υλικό
Περάστε χρόνο κάθε μέρα διαβάζοντας κάτι που ενθαρρύνει τη θετική σκέψη. Διαβάστε ο,τι πιστεύετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς στη ζωή. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.

5. Αναγνωρίστε και αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις
Δεν θα έχετε επιτυχία στη θετική σκέψη, αν εξακολουθείτε να κάνετε αρνητικές σκέψεις. Μάθετε να αναγνωρίζετε και να αντικαταστείτε σκέψεις που είναι υπερβολικά αρνητικές. Συχνά, οι σκέψεις που περιλαμβάνουν λέξεις όπως “πάντα” και “ποτέ” δεν είναι ποτέ αληθινές.
Αν βρείτε τον εαυτό σας να σκέφτεστε κάπως έτσι, όπως το “πάντα μπερδεύω τα πάντα”, αντικαταστήστε το με κάτι πιο ρεαλιστικό, όπως: “Μερικές φορές κάνω λάθη, αλλά μαθαίνω από αυτά.” Δεν χρειάζεται να κάνετε τις σκέψεις σας υπερβολικές, κάντε τες ρεαλιστικές.

6. Βάλτε στόχους
Είναι πιο εύκολο να έχετε θετική σκέψη σε προβλήματα και αποτυχίες όταν έχετε στόχους με τους οποίους δουλεύετε. Οι στόχοι θα σας δώσουν κίνητρο να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πορεία. Χωρίς σαφείς στόχους, είναι πιο δύσκολο να λάβετε αποφάσεις και να μετρήσετε την πρόοδό σας.

7. Εξετάστε τις συνέπειες της αρνητικότητας
Περάστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις συνέπειες της αρνητικής σκέψης. Συχνά, μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Για παράδειγμα, κάποιος που σκέφτεται, «πιθανώς δεν θα τα καταφέρω σε αυτή τη συνέντευξη εργασίας», μπορεί να κάνει λιγότερες προσπάθειες στη συνέντευξη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να πάρει τη δουλειά.
Δημιουργήστε μια λίστα με όλους τους τρόπους με τους οποίους η αρνητική σκέψη επηρεάζει τη ζωή σας. Είναι πιθανό ότι επηρεάζει τη συμπεριφορά σας, τις σχέσεις σας και τα συναισθήματά σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους η θετική σκέψη θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

8. Κάντε κοπλιμέντα σε άλλους
Ψάξτε τους λόγους για να συγχαρείτε τους άλλους. Να είστε γνήσιος στον έπαινο και τα συγχαρητήριά σας, αλλά να τα προσφέρετε συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε το καλό σε άλλους ανθρώπους.

9. Δημιουργήστε μια λίστα καθημερινής ευγνωμοσύνης
Αν αρχίσετε να διατηρείτε μια λίστα ευγνωμοσύνης καθημερινά, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ακριβώς για πόσα πρέπει να είστε ευγνώμονες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στο θετικό στη ζωή σας αντί να σκέφτεστε όλα τα κακά πράγματα που έχουν συμβεί στην ημέρα. Η συνήθεια να δείχνετε μια στάση ευγνωμοσύνης καθιστά τη θετική σκέψη πιο εύκολη.

10. Φροντίστε τον εαυτό σας
Ξεκουραστείτε, γυμναστείτε και διαχειριστείτε το στρες. Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας σας θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για να εστιάσετε στη θετική σκέψη.

Αν θέλετε να μάθετε τον τρόπο και τις τεχνικές για να αποκτήσετε θετική σκέψη και να αλλάξετε τη ζωή σας: Save the date: 28.2.2021: Διπλό σεμινάριο με θέμα “Αντιγήρανση και Αυτογνωσία” 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ